Cod COR: 816009 - preparator ulei de copite
Meseria de preparator ulei de copite face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.
Preparatorul de ulei de copite este o meserie veche, care dateaza din secolul al XV-lea. Aceasta meserie a fost folosita in special pentru a pregati uleiuri medicinale si cosmetice din copite de cai. Uleiul de copite era folosit pentru a trata afectiuni precum durerile articulare, inflamatiile si ranile. Acesta era, de asemenea, folosit ca un remediu pentru a preveni si trata boli precum tuberculoza, astmul si alte afectiuni respiratorii. In prezent, preparatorii de ulei de copite folosesc aceeasi metoda traditionala de preparare a uleiului, dar folosesc, de asemenea, tehnologii moderne pentru a asigura calitatea si siguranta produsului.
Fisa de post pentru meseria de preparator ulei de copite
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: preparator ulei de copite, cod COR 816009
Titlu post: Preparator ulei de copite
Descrierea postului:
Prepararea uleiului de copite prin amestecarea ingredientelor si a condimentelor in conformitate cu retetele si procedurile aprobate;
Monitorizarea temperaturii si a presiunii in timpul procesului de preparare;
Verificarea calitatii produselor finite si a ingredientelor;
Asigurarea curateniei si a ordinii in zona de lucru;
Respectarea normelor de siguranta si a regulilor de igiena;
Mentinerea unui inventar adecvat al ingredientelor si al materialelor necesare;
Intocmirea documentelor necesare pentru procesul de productie.
Cerinte:
Experienta anterioara in prepararea uleiului de copite;
Cunostinte de baza in domeniul chimiei si al tehnologiei alimentare;
Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
Abilitati de organizare si planificare;
Atentie la detalii si spirit de observatie;
Capacitatea de a lucra in conditii de stres.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.