.

Cod COR presator, ambutisor la cald


Cod COR presator, ambutisor la cald

Cod COR: presator, ambutisor la cald

Cod COR: 722105 - presator, ambutisor la cald


Meseria de presator, ambutisor la cald face parte din grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri.

Istoria meseriei de presator, ambutisor la cald

Meseria de presator, ambutisor la cald, dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa in industria metalurgica. Acestia sunt specialisti care folosesc presiune si caldura pentru a prelucra metalul. Acestia folosesc presiunea si caldura pentru a deforma metalul in forme variate, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si caldura pentru a prelucra metalul in forme complexe, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si caldura pentru a prelucra metalul in forme complexe, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si caldura pentru a prelucra metalul in forme complexe, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si caldura pentru a prelucra metalul in forme complexe, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si caldura pentru a prelucra metalul in forme complexe, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si caldura pentru a prelucra metalul in forme complexe, cum ar fi piese de masini, piese de mobilier, piese de automobile si alte produse metalice. Acestia folosesc de obicei presiunea si

Model fisa de post: presator, ambutisor la cald

Fisa de post pentru meseria de presator, ambutisor la cald


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presator, ambutisor la cald, cod COR 722105


Grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri

FISA DE POST

Titlu post: Presator, Ambutisor la Cald

Departament: Fabricare

Responsabilitati:

Preseaza piesele metalice folosind presa la cald

Ambutiseaza piesele metalice folosind presa la cald

Verifica piesele metalice preseate si ambutisate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile

Asambleaza piesele metalice preseate si ambutisate

Mentine presa la cald curata si in bune conditii de functionare

Respecta toate procedurile si regulile de siguranta

Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea metalelor

Cunostinte de baza in utilizarea preselor la cald

Abilitati de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor

Abilitati de baza in citirea si interpretarea desenelor tehnice

Abilitati de baza in utilizarea calculatorului

Abilitati de baza in comunicare si lucru in echipa

Abilitati de baza in rezolvarea problemelor

Abilitati de baza in respectarea procedurilor si regulilor de siguranta

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7221 Forjori, fierari si matriteri

  Forjorii, fierarii si matriterii se ocupa cu forjarea si executarea barelor, tijelor sau lingourilor din fier, otel sau alte metale, trefilarea de sarma pentru fabricarea si repararea diverselor tipuri de unelte, articole metalice, piese de echipament, unelte agricole si similare.

 • COD

  COD COR 722105 - presator, ambutisor la cald