.

Cod COR presator mase plastice


Cod COR presator mase plastice

Cod COR: presator mase plastice

Cod COR: 814204 - presator mase plastice


Meseria de presator mase plastice face parte din grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic.

Istoria meseriei de presator mase plastice

Meseria de presator mase plastice se refera la prelucrarea materialelor plastice prin presare, injectare sau extruzie. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand industria plasticului a inceput sa se dezvolte. Incepand cu anii 1960, presarea masei plastice a devenit o tehnica importanta in industria plasticului, deoarece a permis fabricarea produselor din plastic cu costuri mai mici si mai rapid. In prezent, presarea masei plastice este folosita in industria auto, medicala, electronica si altele. Presatorii masei plastice folosesc masini specializate pentru a prelucra materialele plastice, cum ar fi injectia de mase plastice, extruzia si presarea. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre materialele plastice si sa fie capabili sa utilizeze masinile corect pentru a obtine produsele dorite.

Model fisa de post: presator mase plastice

Fisa de post pentru meseria de presator mase plastice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presator mase plastice, cod COR 814204


Grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic

FISA DE POST

Titlu post: Presator mase plastice

Descrierea postului:

Presatorul masei plastice este responsabil pentru prelucrarea masei plastice prin presare, pentru a obtine produse finite. Acesta trebuie sa asigure o calitate constanta a produselor finite si sa respecte toate standardele de siguranta si calitate.

Responsabilitati si sarcini:

Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru prelucrarea masei plastice;

Asambleaza si regleaza masinile de presare;

Monitorizeaza procesul de presare si asigura o calitate constanta a produselor finite;

Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

indeplineste toate standardele de siguranta si calitate;

intretine masinile de presare si efectueaza reparatii minore;

Respecta toate procedurile si regulile de productie.

Competente si abilitati:

Experienta anterioara in prelucrarea masei plastice;

Cunostinte tehnice despre masinile de presare;

Abilitati de reglare si intretinere a masinilor;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din plastic actioneaza si supravegheaza masinile si utilajele de malaxat si amestecare a compusilor pentru a obtine materiale plastice si care fabrica diferite componente si articole din plastic.

 • COD

  COD COR 814204 - presator mase plastice