.

Cod COR presator metale la rece


Cod COR presator metale la rece

Cod COR: presator metale la rece

Cod COR: 721412 - presator metale la rece


Meseria de presator metale la rece face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de presator metale la rece

Meseria de presator metal la rece se refera la prelucrarea metalelor prin presare la rece. Aceasta tehnica a fost folosita pentru prima data in secolul al XVIII-lea, cand a fost inventata de un mecanic englez, Joseph Bramah. El a inventat o masina care folosea presiunea aerului pentru a prelucra metalul. Aceasta tehnica a fost folosita in mod extensiv in industria metalurgica si a fost folosita pentru a fabrica piese de masini, precum si alte produse metalice. In prezent, aceasta tehnica este folosita in mod extensiv in industria auto, in industria aeronautica si in industria de prelucrare a metalelor. Aceasta tehnica se bazeaza pe presarea metalului la rece, folosind presiunea aerului sau a unei presiuni mecanice. Acest proces poate fi folosit pentru a fabrica piese de masini, precum si alte produse metalice.

Model fisa de post: presator metale la rece

Fisa de post pentru meseria de presator metale la rece


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presator metale la rece, cod COR 721412


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

Titlu: Presator metal la rece

Departament: Fabricare

Locatie:

II. SCOPUL POSTULUI

Presatorul metal la rece este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin presare la rece, pentru a obtine produse finite conform specificatiilor.

III. RESPONSABILITATI

- Operarea echipamentelor de presare la rece pentru a prelucra metalul in conformitate cu specificatiile;

- Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

- Mentinerea echipamentelor in stare buna de functionare;

- Monitorizarea si raportarea oricaror defecte sau probleme;

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru.

IV. CERINTE

- Experienta anterioara in prelucrarea metalelor prin presare la rece;

- Cunostinte solide despre echipamentele de presare la rece;

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de calcul si masurare;

- Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721412 - presator metale la rece