.

Cod COR presator produse ceramice


Cod COR presator produse ceramice

Cod COR: presator produse ceramice

Cod COR: 731409 - presator produse ceramice


Meseria de presator produse ceramice face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de presator produse ceramice

Meseria de presator produse ceramice se refera la procesul de fabricare a produselor ceramice prin presare. Acest proces a fost folosit pentru prima data in anii 1700, cand producatorii de ceramica au inceput sa foloseasca presa pentru a forma produse ceramice. Acest proces a permis producatorilor sa creeze produse ceramice mai uniforme si mai precise. In anii 1800, presarea produselor ceramice a devenit mai sofisticata, iar producatorii au inceput sa foloseasca presa pentru a crea produse ceramice mai complexe. In prezent, presarea produselor ceramice este un proces complex care implica utilizarea unor echipamente specializate si a unor tehnici sofisticate. Acest proces este folosit pentru a crea produse ceramice de inalta calitate, care sunt folosite in industria constructiilor, a produselor de uz casnic si a produselor decorative.

Model fisa de post: presator produse ceramice

Fisa de post pentru meseria de presator produse ceramice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presator produse ceramice, cod COR 731409


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Presator produse ceramice

Departament: Productie

Subordonat: Directorului de productie

Responsabilitati:

- Asamblarea si prelucrarea produselor ceramice;

- Verificarea calitatii produselor ceramice;

- Asigurarea unui flux continuu de produse ceramice;

- Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate;

- Respectarea standardelor de calitate si siguranta;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme aparute in procesul de productie;

- Asigurarea unei bune comunicari intre departamentele implicate in procesul de productie;

- Respectarea procedurilor si regulilor de productie;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat.

Competente:

- Experienta in domeniul productiei de produse ceramice;

- Cunostinte solide de utilizare a echipamentelor si a masinilor de prelucrare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra sub presiune.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731409 - presator produse ceramice