Cod COR: 817232 - presator produse stratificate
Meseria de presator produse stratificate face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de presator produse stratificate a aparut in anii 1950, cand producatorii de materiale plastice au inceput sa utilizeze tehnologia de presare pentru a crea produse stratificate. Acest proces a permis producatorilor sa combine mai multe straturi de materiale plastice pentru a crea produse mai rezistente si mai durabile. Acest proces a devenit rapid popular, iar presatorii produselor stratificate au devenit o parte importanta a industriei materialelor plastice. Acestia folosesc presa pentru a preseaza mai multe straturi de materiale plastice, cum ar fi polimeri, materiale compozite si materiale metalice, pentru a crea produse stratificate. Acestia trebuie sa fie foarte atenti in timpul procesului de presare, deoarece produsele stratificate pot fi foarte fragile si pot fi usor deteriorate daca nu sunt prelucrate corect. Presatorii produselor stratificate trebuie sa fie foarte atenti la detalii si sa aiba cunostinte despre materialele pe care le folosesc.
Fisa de post pentru meseria de presator produse stratificate
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: presator produse stratificate, cod COR 817232
FISA DE POST
Titlu post: Presator produse stratificate
Departament: Productie
Locatie:
Responsabilitati:
- Prezinta produsele stratificate in conformitate cu specificatiile tehnice si cerintele calitatii;
- Asigura prelucrarea produselor stratificate in conformitate cu procedurile si instructiunile de lucru;
- Monitorizeaza si regleaza parametrii de lucru ai masinii de presare;
- Verifica si asigura calitatea produselor stratificate;
- Asigura curatarea si intretinerea masinii de presare;
- Respecta procedurile de securitate si protectia muncii;
- Respecta termenele de livrare si cantitatile cerute;
- Respecta standardele de calitate si de mediu.
Competente:
- Cunostinte tehnice si experienta in domeniul prelucrarii produselor stratificate;
- Abilitati de operare a masinilor de presare;
- Abilitati de verificare si asigurare a calitatii produselor;
- Abilitati de intretinere si curatare a masinilor de presare;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare si relationare;
- Abilitati de respectare a procedurilor si instructiunilor de lucru;
- Abilitati de respectare a termenelor si cantitatilor cerute.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii produselor stratificate;
- Cunostinte tehnice si abilitati de operare a masinilor de presare;
- Abilitati de verificare si asigurare a calitatii produselor;
- Abilitati de intretinere si curat
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.