.

Cod COR presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte


Cod COR presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte

Cod COR: presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte

Cod COR: 121101 - presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte


Meseria de presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte face parte din grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar.

Istoria meseriei de presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte

Meseria de presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte a existat de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, presedintii bancilor erau responsabili pentru gestionarea activelor si a resurselor financiare ale bancilor. Acestia erau, de asemenea, responsabili pentru asigurarea unei bune gestionari a riscurilor si pentru a se asigura ca bancile erau in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare. In secolul al XIX-lea, presedintii bancilor au inceput sa se concentreze mai mult pe dezvoltarea si promovarea produselor si serviciilor bancare. In prezent, presedintii bancilor sunt responsabili pentru gestionarea activitatilor bancare, precum si pentru asigurarea unei bune gestionari a riscurilor si a conformitatii cu legile si reglementarile in vigoare. De asemenea, ei sunt responsabili pentru dezvoltarea si promovarea produselor si serviciilor bancare, precum si pentru asigurarea unei bune comunicari cu clientii si partenerii bancari.

Model fisa de post: presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte

Fisa de post pentru meseria de presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte, cod COR 121101


Grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar

Iata o posibila fisa de post pentru un Presedinte Banca/Vicepresedinte/Prim-Vicepresedinte:

## Titlu post: Presedinte Banca/Vicepresedinte/Prim-Vicepresedinte

## Scopul postului:

Presedintele Banca/Vicepresedintele/Prim-Vicepresedintele are responsabilitatea de a conduce si de a dezvolta o banca pentru a sprijini obiectivele sale strategice. El/ea trebuie sa aiba o buna intelegere a pietelor bancare, a proceselor de afaceri si de reglementare si sa poata coordona eficient echipele de angajati.

## Responsabilitati:

- Definirea si implementarea strategiei si politicii bancare pentru a asigura cresterea si dezvoltarea bancii;
- Identificarea si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri, inclusiv explorarea de noi piete si produse financiare;
- Dezvoltarea si implementarea de strategii de marketing si de comunicare pentru a sprijini dezvoltarea bancii si consolidarea brandului;
- Supervizarea activitatilor administrative si operationale ale bancii;
- Asigurarea unei bune comunicari si relationari cu partenerii de afaceri si cu alte parti interesate in sectorul bancar;
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in vigoare in domeniul bancar, inclusiv a politicilor de mediu si sanatate si securitate in munca.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul afacerilor, finantelor sau al economiei, cu un masterat/doctorat reprezentand un avantaj;
- Cel putin 10 ani de experienta intr-un rol similar de conducere in sectorul bancar;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei bancare, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in sectorul bancar;
- Orientare spre rezultate, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor in domeniul afacerilor si de finante in sectorul bancar;
- Cunostinte temeinice de afaceri, inclusiv in domeniul financiar, juridic si contabil in sectorul bancar;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator, cu o viziune clara asupra dezvoltarii bancii si a pietelor in care aceasta activeaza.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Presedinte Banca/Vicepresedinte/Prim-Vicepresedinte, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de specificul industriei bancare in care aceasta activeaza. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1211 Conducatori in domeniul financiar

  Conducatorii din domeniul financiar planifica, conduc direct si coordoneaza operatiunile financiare ale intreprinderii sau organizatiei, in colaborare (consultare) cu managerii (conducerea de nivel superior) si cu conducatorii altor departamente ori sectiuni.

 • COD

  COD COR 121101 - presedinte banca/vicepresedinte/prim-vicepresedinte