Cod COR: 111111 - presedinte curte de apel
Meseria de presedinte curte de apel face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.
Istoria meseriei de presedinte al Curtii de Apel dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa in cadrul sistemului judiciar din Statele Unite. Acest post a fost creat pentru a asigura o judecata impartiala si echitabila in cazurile care implica mai multe parti. Presedintele Curtii de Apel este responsabil pentru a se asigura ca toate partile implicate in procesul de judecata sunt tratate corect si ca deciziile judecatoresti sunt luate in mod corect si echitabil. Presedintele Curtii de Apel are, de asemenea, responsabilitatea de a se asigura ca toate partile implicate in procesul de judecata sunt informate despre deciziile judecatoresti si ca acestea sunt respectate. Acest post este, de asemenea, responsabil pentru a se asigura ca toate partile implicate in procesul de judecata sunt tratate cu respect si ca deciziile judecatoresti sunt luate in mod corect si echitabil.
Fisa de post pentru meseria de presedinte curte de apel
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: presedinte curte de apel, cod COR 111111
Titlul postului: Presedinte al Curtii de Apel
Scopul postului: Sa asigure conducerea si dezvoltarea strategiei instantei de apel, asigurand astfel buna functionare a sistemului judiciar si promovarea valorilor justitiei.
Responsabilitati:
Conducerea Curtii de Apel si coordonarea activitatilor judiciare ale acesteia.
Asigurarea respectarii independentei si integritatii sistemului judiciar.
Dezvoltarea si implementarea politicilor si strategiilor de dezvoltare a Curtii de Apel si a sistemului judiciar.
Consolidarea relatiilor cu alte institutii din sistemul judiciar si cu organizatii internationale relevante.
Asigurarea respectarii legii si a standardelor internationale in domeniul justitiei.
Promovarea valorilor justitiei si a respectului pentru drepturile omului.
Propunerea si implementarea de masuri pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii sistemului judiciar.
Gestionarea bugetului Curtii de Apel si a resurselor umane.
Reprerezentarea Curtii de Apel la nivel national si international.
Cerinte:
Licenta in drept, cu o experienta relevanta de cel putin 10 ani in domeniul juridic, dintre care minim 3 ani intr-o pozitie de conducere in sistemul judiciar.
Cunoasterea proceselor si politicilor judiciare si a procedurilor juridice.
Abilitati excelente de conducere si de gestionare a personalului si a resurselor financiare.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si reprezentare.
Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii de dezvoltare a sistemului judiciar.
Cunoasterea unei limbi straine relevante pentru activitatea juridica poate fi un avantaj.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.
Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice
Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.
Legislatori, membri ai executivului
Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.
Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.