.

Cod COR presedinte de judecatorie


Cod COR presedinte de judecatorie

Cod COR: presedinte de judecatorie

Cod COR: 111113 - presedinte de judecatorie


Meseria de presedinte de judecatorie face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de presedinte de judecatorie

Istoria meseriei de presedinte de judecatorie se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Incepand cu anul 1820, presedintii de judecatorie au fost responsabili de administrarea justitiei in comunitatile locale. Acestia au fost responsabili de aplicarea legii si de a se asigura ca toate persoanele implicate in procesele judiciare au primit tratament echitabil. In anii 1950, presedintii de judecatorie au primit mai multa putere si responsabilitate, inclusiv dreptul de a emite sentinte si de a lua decizii legale. In prezent, presedintii de judecatorie sunt responsabili de aplicarea legii si de a se asigura ca toate persoanele implicate in procesele judiciare primesc tratament echitabil. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de a se asigura ca toate persoanele implicate in procesele judiciare sunt informate despre drepturile lor si despre procedurile judiciare.

Model fisa de post: presedinte de judecatorie

Fisa de post pentru meseria de presedinte de judecatorie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presedinte de judecatorie, cod COR 111113


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlul postului: Presedinte de Judecatorie
Scopul postului: Sa asigure conducerea si coordonarea activitatilor judecatoriei, precum si dezvoltarea si aplicarea politicilor si a strategiilor institutionale relevante.
Responsabilitati:
Conducerea si coordonarea activitatilor judecatoriei, in conformitate cu legea si procedurile judiciare relevante.
Dezvoltarea si implementarea politicilor si strategiilor de dezvoltare a judecatoriei si de imbunatatire a serviciilor publice de justitie.
Asigurarea bunei functionari a instantelor judecatoresti subordonate, a procedurilor si a termenelor judiciare, in conformitate cu legislatia nationala si europeana relevante.
Asigurarea gestionarii eficiente si transparente a bugetului institutiei si a resurselor umane.
Consolidarea relatiilor cu alte institutii relevante din sistemul judiciar si al guvernarii publice.
Asigurarea respectarii standardelor nationale si internationale in domeniul justitiei.
Gestionarea relatiilor cu mass-media si cu publicul larg in probleme legate de activitatea judecatoriei.
Dezvoltarea si implementarea de programe de formare si instruire a personalului judecatoriei.
Cerinte:
Studii superioare in drept si o experienta profesionala relevanta de cel putin 10 ani, dintre care minim 5 ani intr-o pozitie de conducere intr-o institutie publica sau in sistemul judiciar.
Cunoasterea legislatiei si procedurilor judiciare relevante.
Abilitati excelente de conducere si de gestionare a personalului si a resurselor financiare.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si reprezentare.
Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii de dezvoltare a judecatoriei.
Cunoasterea unei limbi straine relevante pentru activitatea institutiei poate fi un avantaj.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111113 - presedinte de judecatorie