.

Cod COR presedinte federatie sportiva


Cod COR presedinte federatie sportiva

Cod COR: presedinte federatie sportiva

Cod COR: 143106 - presedinte federatie sportiva


Meseria de presedinte federatie sportiva face parte din grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale.

Istoria meseriei de presedinte federatie sportiva

Istoria meseriei de presedinte al unei federatii sportive se intinde pe parcursul mai multor decenii. Primul presedinte al unei federatii sportive a fost ales in anul 1881, cand a fost fondata Federatia Internationala de Fotbal (FIFA). De atunci, presedintii federatiilor sportive au fost responsabili pentru dezvoltarea si promovarea sportului in intreaga lume. Acestia au fost responsabili pentru organizarea si coordonarea competitiilor sportive, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si echitabil pentru sportivi. In prezent, presedintii federatiilor sportive sunt responsabili pentru promovarea si dezvoltarea sportului in intreaga lume, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si echitabil pentru sportivi.

Model fisa de post: presedinte federatie sportiva

Fisa de post pentru meseria de presedinte federatie sportiva


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presedinte federatie sportiva, cod COR 143106


Grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

Fisa de post pentru Presedintele Federatiei Sportive ar putea arata in felul urmator:

Titlu post: Presedinte al Federatiei Sportive

Scopul postului: Coordonarea, planificarea si conducerea activitatilor si politicilor Federatiei Sportive, astfel incat sa se promoveze dezvoltarea sportului la nivel national si international.

Responsabilitati si atributii:

Planificarea si coordonarea activitatilor Federatiei Sportive, inclusiv organizarea de evenimente sportive, pregatirea sportivilor, promovarea sportului la nivel national si international si dezvoltarea infrastructurii sportive.
Elaborarea si implementarea politicilor Federatiei Sportive, in conformitate cu obiectivele si strategiile acesteia.
Asigurarea transparentei si eficientei organizatorice, financiare si administrative a Federatiei Sportive.
Reprezentarea Federatiei Sportive la nivel national si international, in relatia cu alte federatii sportive, autoritatile publice, mass-media si alte organizatii relevante.
Colaborarea cu autoritatile publice, organismele nationale si internationale, agentii de marketing si sponsorii pentru a promova sportul si a obtine finantarea necesara dezvoltarii Federatiei Sportive.
Dezvoltarea si implementarea de programe si politici care sa atraga si sa mentina interesul publicului pentru sport, sa creasca numarul de sportivi, sa dezvolte capacitatea tehnica si manageriala a Federatiei Sportive si a cluburilor sportive afiliate.
Rezolvarea problemelor si conflictelor interne si externe ale Federatiei Sportive si a cluburilor sportive afiliate.
Participarea la conferinte, seminarii si alte evenimente relevante pentru dezvoltarea sportului si a Federatiei Sportive.
Cerinte:

Experienta de conducere si management in domeniul sportiv sau in alte organizatii similare.
Cunoasterea si intelegerea legilor, reglementarilor si politicilor sportive la nivel national si international.
Abilitati excelente de comunicare, negocieri si relationare cu diversele parti implicate in activitatile Federatiei Sportive.
Capacitatea de a lua decizii rapide si corecte in situatii complexe si sub presiune.
Abilitati de lider si de motivare a echipei si a altor parti interesate pentru a sustine dezvoltarea Federatiei Sportive.
Diplomatie si capacitatea de a gestiona conflictul si de a rezolva problemele cu eleganta si eficienta.
Limba engleza la nivel avansat, atat in scris, cat si in vorbire.
Educatie si experienta:

Studii superioare in domeniul sportiv, management sau in alte domenii relevante.
Experienta relevanta de minim 5 ani in domeniul sportiv, management sau in alte organizatii similare.
Experienta de conducere si management in domeniul sportiv sau in alte organizatii similare.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

  Conducatorii de centre sportive, recreative si culturale planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care furnizeaza servicii sportive, artistice, de teatru si alte servicii de recreere si agrement.

 • COD

  COD COR 143106 - presedinte federatie sportiva