.

Cod COR presedinte organizatie politica


Cod COR presedinte organizatie politica

Cod COR: presedinte organizatie politica

Cod COR: 111402 - presedinte organizatie politica


Meseria de presedinte organizatie politica face parte din grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate.

Istoria meseriei de presedinte organizatie politica

Istoria meseriei de presedinte al unei organizatii politice se intinde pe parcursul mai multor secole. Incepand cu secolul al XVIII-lea, presedintii organizatiilor politice au fost responsabili pentru organizarea si conducerea activitatilor politice ale organizatiei. Acestia au fost responsabili pentru promovarea intereselor organizatiei si pentru a-i reprezenta in fata publicului. In secolul al XIX-lea, presedintii organizatiilor politice au devenit mai activi in promovarea intereselor lor si au inceput sa se implice in procesul de luare a deciziilor politice. In secolul al XX-lea, presedintii organizatiilor politice au devenit mai activi in promovarea intereselor lor si au inceput sa se implice in procesul de luare a deciziilor politice. Acestia au fost responsabili pentru a reprezenta interesele organizatiei in fata publicului si pentru a promova interesele acesteia. In prezent, presedintii organizatiilor politice sunt responsabili pentru a reprezenta interesele organizatiei in fata publicului si pentru a promova interesele acesteia. Acestia sunt responsabili pentru a lua decizii politice si pentru a promova interesele organizatiei in fata publicului.

Model fisa de post: presedinte organizatie politica

Fisa de post pentru meseria de presedinte organizatie politica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presedinte organizatie politica, cod COR 111402


Grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

Iata o posibila fisa de post pentru Presedinte al unei organizatii politice:

Titlu post: Presedinte al unei organizatii politice

Descrierea postului:

Presedintele unei organizatii politice este responsabil de conducerea organizatiei, de elaborarea strategiei si politicilor acesteia si de asigurarea atingerii obiectivelor sale. De asemenea, presedintele este cel care reprezinta organizatia in fata altor organizatii si a comunitatii locale.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Conducerea organizatiei si asigurarea atingerii obiectivelor sale
- Elaborarea strategiei si politicilor organizatiei si asigurarea implementarii acestora
- Identificarea si evaluarea problemelor si oportunitatilor din cadrul organizatiei si elaborarea de recomandari si solutii relevante
- Asigurarea de comunicare eficienta si transparenta intre organizatie si comunitatea locala si alte entitati interesate
- Identificarea si cultivarea relatiilor cu alte organizatii si entitati cu scopul de a sprijini obiectivele organizatiei
- Coordonarea si supervizarea activitatilor intregii echipe
- Participarea la sedinte ale organizatiei si elaborarea de rapoarte si recomandari referitoare la subiectele tratate
- Dezvoltarea si implementarea de proiecte pentru dezvoltarea organizatiei si atingerea obiectivelor sale
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele legale.

Cerinte:

- Diploma de licenta in stiinte politice, comunicare, drept sau un domeniu relevant
- Experienta anterioara in conducerea unei organizatii politice sau intr-un domeniu relevant
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a gandi strategic si de a identifica probleme si solutii relevante
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de analiza si de gandire critica
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Presedinte al unei organizatii politice. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

  Conducatorii si alti functionari superiori din organizatiile specializate determina, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor organizatiilor specializate, cum ar fi organizatiile politice, sindicatele, patronatele, asociatiile de comert si industrie, organizatiile umanitare si de caritate sau asociatiile sportive, si reprezinta si actioneaza in numele acestor organizatii.

 • COD

  COD COR 111402 - presedinte organizatie politica