.

Cod COR presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Cod COR presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Cod COR: presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Cod COR: 111115 - presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Meseria de presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii) face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Meseria de presedinte de sectie a inceput sa fie recunoscuta in Romania in anul 1864, cand a fost introdusa prin Legea nr. 5 din 1864. Aceasta lege a stabilit ca presedintele de sectie sa fie un judecator cu experienta si sa aiba autoritatea de a prezida si de a lua decizii in cadrul sectiei. In anii urmatori, presedintele de sectie a devenit un post important in cadrul sistemului judiciar, avand responsabilitatea de a coordona si de a superviza activitatea judecatorilor din sectia sa. In prezent, presedintele de sectie este responsabil pentru aplicarea legii si pentru asigurarea unui proces corect si echitabil in cadrul sectiei sale. El are, de asemenea, responsabilitatea de a lua decizii in cazuri importante si de a asigura respectarea regulilor si procedurilor judiciare.

Model fisa de post: presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Fisa de post pentru meseria de presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii), cod COR 111115


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlul postului: Presedinte de Sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale sau judecatorii)
Scopul postului: Sa asigure conducerea si coordonarea activitatilor sectiei, precum si dezvoltarea si implementarea politicilor si a strategiilor judiciare relevante.
Responsabilitati:
Conducerea si coordonarea activitatilor sectiei in conformitate cu Constitutia, legile si procedurile judiciare relevante.
Asigurarea bunei functionari a sectiei si a procedurilor judiciare relevante.
Dezvoltarea si implementarea politicilor si strategiilor judiciare relevante in colaborare cu celelalte institutii judiciare si guvernamentale.
Consolidarea relatiilor cu celelalte institutii judiciare, cu guvernul si cu alte institutii publice si private relevante.
Gestionarea eficienta si transparenta a resurselor financiare si umane ale sectiei.
Asigurarea transparentei si responsabilitatii in procesul decizional si in activitatile judiciare.
Dezvoltarea si implementarea programelor de formare si instruire pentru membrii sectiei si pentru personalul institutiei.
Gestionarea relatiilor cu mass-media si cu publicul larg in probleme legate de activitatea sectiei.
Cerinte:
Studii superioare si o experienta profesionala relevanta de cel putin 10 ani, dintre care cel putin 5 ani intr-o pozitie de conducere intr-o institutie judiciara.
Cunoasterea legislatiei si procedurilor judiciare relevante.
Abilitati excelente de conducere si de gestionare a personalului si a resurselor financiare.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si reprezentare.
Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii de dezvoltare a institutiei judiciare.
Cunoasterea unei limbi straine relevante pentru activitatea institutiei poate fi un avantaj.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111115 - presedinte sectie (la inalta Curte de Casatie si Justitie, la curtea de apel, tribunale si judecatorii)