.

Cod COR presedinte tribunal


Cod COR presedinte tribunal

Cod COR: presedinte tribunal

Cod COR: 111116 - presedinte tribunal


Meseria de presedinte tribunal face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de presedinte tribunal

Istoria meseriei de presedinte tribunal dateaza din secolul al XVIII-lea, cand judecatorii au fost primii care au fost numiti pentru a presida tribunalul. Acestia erau responsabili pentru a auzi cazurile si a lua decizii in numele legii. In prezent, presedintele tribunalului este responsabil pentru a asigura ca toate cazurile sunt tratate corect si echitabil. Acesta trebuie sa se asigure ca toate partile implicate sunt tratate cu respect si ca toate deciziile sunt luate in conformitate cu legea. Presedintele tribunalului trebuie sa fie un lider puternic si sa aiba abilitati de comunicare excelente pentru a se asigura ca toate cazurile sunt tratate corect si echitabil.

Model fisa de post: presedinte tribunal

Fisa de post pentru meseria de presedinte tribunal


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: presedinte tribunal, cod COR 111116


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlul postului: Presedinte de Tribunal
Scopul postului: Sa asigure conducerea si coordonarea activitatilor tribunalului, precum si dezvoltarea si implementarea politicilor si a strategiilor judiciare relevante.
Responsabilitati:
Conducerea si coordonarea activitatilor tribunalului in conformitate cu Constitutia, legile si procedurile judiciare relevante.
Asigurarea bunei functionari a tribunalului si a procedurilor judiciare relevante.
Dezvoltarea si implementarea politicilor si strategiilor judiciare relevante in colaborare cu celelalte institutii judiciare si guvernamentale.
Consolidarea relatiilor cu celelalte institutii judiciare, cu guvernul si cu alte institutii publice si private relevante.
Gestionarea eficienta si transparenta a resurselor financiare si umane ale tribunalului.
Asigurarea transparentei si responsabilitatii in procesul decizional si in activitatile judiciare.
Dezvoltarea si implementarea programelor de formare si instruire pentru membrii tribunalului si pentru personalul institutiei.
Gestionarea relatiilor cu mass-media si cu publicul larg in probleme legate de activitatea tribunalului.
Cerinte:
Studii superioare si o experienta profesionala relevanta de cel putin 10 ani, dintre care cel putin 5 ani intr-o pozitie de conducere intr-o institutie judiciara.
Cunoasterea legislatiei si procedurilor judiciare relevante.
Abilitati excelente de conducere si de gestionare a personalului si a resurselor financiare.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si reprezentare.
Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii de dezvoltare a institutiei judiciare.
Cunoasterea unei limbi straine relevante pentru activitatea institutiei poate fi un avantaj.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111116 - presedinte tribunal