.

Cod COR prim-grefier


Cod COR prim-grefier

Cod COR: prim-grefier

Cod COR: 121911 - prim-grefier


Meseria de prim-grefier face parte din grupa de baza: 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de prim-grefier

Prim-grefierul este o pozitie veche si respectata in cadrul sistemului judiciar. Prim-grefierul este responsabil pentru administrarea si gestionarea documentelor si a procedurilor legale in cadrul unei curti de justitie. Acest post a fost mentionat in documente din secolul al XIV-lea, cand a fost mentionata functia de prim-grefier al curtii regale. Prim-grefierul a fost responsabil pentru pregatirea documentelor si a procedurilor legale, precum si pentru asigurarea ca toate documentele sunt corecte si in conformitate cu legea. De-a lungul anilor, rolul prim-grefierului a evoluat, devenind responsabil pentru administrarea si gestionarea documentelor si a procedurilor legale in cadrul unei curti de justitie. Acesta este, de asemenea, responsabil pentru asigurarea ca toate documentele sunt corecte si in conformitate cu legea.

Model fisa de post: prim-grefier

Fisa de post pentru meseria de prim-grefier


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: prim-grefier, cod COR 121911


Grupa de baza: 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare

Iata o posibila fisa de post pentru un Prim-Grefier:

## Titlu post: Prim-Grefier

## Scopul postului:

Prim-Grefierul are responsabilitatea de a coordona si de a gestiona activitatile specifice de arhivare si inregistrare a documentelor in cadrul instantelor judecatoresti sau a parchetelor, sub coordonarea Grefierului-sef. Acesta trebuie sa asigure ca toate documentele sunt inregistrate si arhivate in conformitate cu politicile, reglementarile si obiectivele organizatiei si sa ofere asistenta grefierului-sef in coordonarea si gestionarea serviciului.

## Responsabilitati:

- Coordonarea si gestionarea activitatilor specifice de arhivare si inregistrare documente;
- Asistarea Grefierului-sef in coordonarea si gestionarea serviciului de arhivare si inregistrare documente;
- inregistrarea si arhivarea actelor si documentelor prevazute de lege sau ordine ale judecatorului sau procurorului;
- Pregatirea si intocmirea documentelor necesare pentru dosarele judecatoresti sau penale;
- Asigurarea conformitatii cu normele si reglementarile legale referitoare la inregistrarea si arhivarea documentelor;
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura eficienta si coerenta operationala in cadrul organizatiei in domeniul arhivarii si inregistrarii documentelor.

## Cerinte:

- Studii superioare in drept sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 3 ani de experienta intr-un rol similar, cu experienta in coordonarea si gestionarea serviciilor de arhivare si inregistrare documente;
- Cunostinte solide in domeniul dreptului si de inregistrare, cu abilitatea de a identifica si de a implementa solutii adecvate pentru imbunatatirea performantei si a calitatii serviciilor;
- Orietare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitati excelente de comunicare si relationare interdepartamentala, cu abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu de echipa;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si de conformitate in domeniul arhivarii si inregistrarii documentelor.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Prim-Grefier, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza include servicii de afaceri si managerii administrativi care nu sunt clasificati in grupele de baza anterioare din grupa minora 121 - Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ.

 • COD

  COD COR 121911 - prim-grefier