.

Cod COR procuror sef de sectie


Cod COR procuror sef de sectie

Cod COR: procuror sef de sectie

Cod COR: 111123 - procuror sef de sectie


Meseria de procuror sef de sectie face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de procuror sef de sectie

Istoria meseriei de procuror sef de sectie se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Primul procuror sef de sectie a fost numit in anul 1820, in cadrul Ministerului Justitiei din Marea Britanie. Acesta avea sarcina de a investiga si de a prezenta cazuri in fata tribunalului. In anii urmatori, rolul procurorului sef de sectie s-a extins si a devenit responsabil pentru aplicarea legii si pentru a asigura respectarea drepturilor cetatenilor. In prezent, procurorul sef de sectie este responsabil pentru investigarea si prezentarea cazurilor in fata tribunalului, precum si pentru aplicarea legii si a drepturilor cetatenilor.

Model fisa de post: procuror sef de sectie

Fisa de post pentru meseria de procuror sef de sectie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: procuror sef de sectie, cod COR 111123


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlu post: Procuror sef de Sectie

Departament: Ministerul Public [numele tarii]

Raporteaza la: Procurorul General

Scopul pozitiei: Asigurarea implementarii legii si a drepturilor cetatenilor prin coordonarea activitatii procurorilor din cadrul sectiei respective.

Responsabilitati:

Coordonarea activitatii procurorilor din cadrul sectiei respective, asigurand aplicarea legii si protejarea drepturilor cetatenilor.

Dezvoltarea si promovarea politicii publice si a strategiilor de aplicare a legii, in conformitate cu obiectivele stabilite de Procurorul General.

Supravegherea si evaluarea activitatii procurorilor din cadrul sectiei respective, in vederea asigurarii calitatii si eficientei serviciilor furnizate.

Participarea la elaborarea si promovarea unor legi si politici publice relevante pentru activitatea Ministerului Public si pentru protejarea drepturilor cetatenilor.

Rezolvarea problemelor majore ale sectiei respective si coordonarea activitatilor de criza in caz de situatii de urgenta.

Asigurarea unei bune comunicari cu celelalte sectii din cadrul Ministerului Public si cu alte institutii ale statului.

Promovarea si protejarea independentei procurorilor din sectia respectiva in exercitarea atributiilor lor si in relatia cu celelalte autoritati ale statului.

Participarea la reuniunile cu Procurorul General si cu alti oficiali guvernamentali pentru a discuta problemele curente si pentru a asigura coordonarea si coerenta politicilor guvernamentale.

Cerinte:

Licenta in Drept sau o alta disciplina relevanta.

Experienta de cel putin 5 ani in activitatea juridica, dintre care cel putin 3 ani intr-o pozitie relevanta in cadrul Ministerului Public.

Cunostinte solide in materie de drept penal, procedura penala, legislatie penala si dreptul international.

Abilitati excelente de coordonare a activitatii echipei, precum si de gestionare a resurselor umane si financiare.

Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interpersonale, cu capacitatea de a lucra cu diverse grupuri de persoane.

Capacitatea de a lua decizii in timp util si de a gestiona eficient multiple sarcini si prioritati.

Etica si integritate profesionala ridicata.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111123 - procuror sef de sectie