Cod COR: 265441 - producator delegat TV
Meseria de producator delegat TV face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.
Producatorul delegat TV este un profesionist care se ocupa de productia de programe TV. Acesta este responsabil pentru coordonarea si gestionarea productiei de programe TV, de la concept la lansare. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu echipa de productie si cu alte departamente, cum ar fi marketingul si vanzarile, pentru a asigura ca productia se desfasoara in mod corespunzator. Meseria de producator delegat TV a aparut in anii 1950, cand televiziunea a devenit o parte importanta a vietii de zi cu zi. in acea perioada, producatorii delegati TV au fost responsabili pentru alegerea si coordonarea productiei de programe TV, precum si pentru a se asigura ca productia se desfasoara in mod corespunzator. De-a lungul anilor, meseria de producator delegat TV s-a schimbat si s-a adaptat la schimbarile tehnologice si la cerintele industriei. Astazi, producatorii delegati TV sunt responsabili pentru coordonarea productiei de programe TV, de la concept la lansare, si pentru a se asigura ca productia se desfasoara in mod corespunzator.
Fisa de post pentru meseria de producator delegat TV
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: producator delegat TV, cod COR 265441
Titlul postului: Producator delegat TV
Descrierea postului:
Producatorul delegat TV este responsabil pentru coordonarea si supervizarea productiei unui program TV. Acesta lucreaza indeaproape cu echipa de productie si cu regizorul pentru a asigura ca programul este produs in conformitate cu standardele de calitate si in termenii stabiliti.
Responsabilitati:
- Coordonarea si supervizarea productiei unui program TV
- Asigurarea ca programul este produs in conformitate cu standardele de calitate
- Lucrul indeaproape cu regizorul si echipa de productie pentru a stabili obiectivele si termenii de productie
- Asigurarea ca toate aspectele productiei sunt gestionate in mod eficient, inclusiv bugetul, programul si resursele
- Supervizarea procesului de editare si post-productie
- Asigurarea ca toate aspectele legale si de conformitate sunt respectate
- Comunicarea cu toti membrii echipei de productie si cu alte departamente implicate in productie
- Gestionarea relatiilor cu clientii si cu alte parti interesate
Cerinte:
- Experienta anterioara in productia de programe TV
- Cunostinte solide despre procesul de productie TV si despre tehnologiile implicate
- Abilitati excelente de comunicare si de gestionare a relatiilor cu clientii si cu alte parti interesate
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte
- Abilitati de organizare si de gestionare a resurselor
- Cunostinte despre aspectele legale si de conformitate legate de productia TV
- Abilitati de conducere si de coordonare a echipei de productie
Educatie:
- Studii superioare in domeniul productiei TV sau o experienta echivalenta in domeniu
Salariu:
- Salariul pentru un producator delegat TV variaza in functie de experienta si de dimensiunea productiei. n general, salariul poate varia intre 3000 si 8000 de lei pe luna.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul juridic, social si cultural
Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.
Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.
Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.
Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.