.

Cod COR producator executiv TV


Cod COR producator executiv TV

Cod COR: producator executiv TV

Cod COR: 134918 - producator executiv TV


Meseria de producator executiv TV face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de producator executiv TV

Producatorul executiv TV este unul dintre cei mai vechi si mai importanti angajati din industria de divertisment. Acesta este responsabil pentru coordonarea si supervizarea productiei unui program TV, de la concept la finalizare. Acesta lucreaza cu echipe de producatori, scenaristi, regizori, actori si alte persoane implicate in productie pentru a asigura ca programul este realizat la standarde inalte si livrat la timp. Meseria de producator executiv TV a luat nastere in anii 1950, cand televiziunea a devenit o parte importanta a divertismentului. Incepand cu anii 1960, producatorii executivi au devenit responsabili pentru alegerea si coordonarea echipelor de productie si pentru a asigura ca programul este realizat la standarde inalte. In prezent, producatorii executivi joaca un rol important in productia de programe TV, de la filme la seriale si reality show-uri.

Model fisa de post: producator executiv TV

Fisa de post pentru meseria de producator executiv TV


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: producator executiv TV, cod COR 134918


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Producator executiv TV

Descrierea postului:

Producatorul executiv TV este responsabil pentru gestionarea si supravegherea productiei de televiziune, asigurandu-se ca emisiunile si programele sunt produse la un nivel inalt de calitate si in conformitate cu termenele si bugetul. Aceasta persoana are o experienta vasta in productia de televiziune si lucreaza indeaproape cu echipa de productie pentru a asigura ca toate aspectele emisiunii sunt coordonate in mod corespunzator.

Responsabilitati:

Planificarea si coordonarea productiei de televiziune, inclusiv stabilirea programelor, bugetelor, termenelor si resurselor necesare pentru a realiza emisiunile;
Lucrul indeaproape cu echipa de productie pentru a asigura ca toate aspectele emisiunii sunt coordonate in mod corespunzator, inclusiv scenariile, decorurile, iluminarea, sunetul si efectele vizuale;
Asigurarea ca productia este realizata in conformitate cu normele si regulamentele de siguranta si cu standardele de calitate ale televiziunii;
Monitorizarea costurilor si a bugetelor si asigurarea respectarii acestora;
Administrarea si gestionarea echipei de productie, inclusiv a producatorilor, a directorilor de imagine, a inginerilor de sunet si a altor membri ai echipei;
Asigurarea relatiilor cu clientii, cu sponsori si cu partenerii de productie si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri;
Supravegherea post-productiei, inclusiv editarea si post-procesarea materialelor filmate si pregatirea emisiunilor pentru transmisiune.
Cerinte:

Experienta vasta in productia de televiziune, inclusiv in coordonarea si supravegherea productiei;
Cunostinte excelente de tehnologie TV, inclusiv de iluminare, sunet, efecte vizuale si editare;
Abilitati de conducere si de gestionare a personalului;
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si partenerii de productie;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele stricte de productie;
Experienta in monitorizarea costurilor si a bugetelor si abilitati de planificare financiara;
Studii superioare in domeniul productiei de televiziune sau experienta echivalenta in domeniu.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134918 - producator executiv TV