.

Cod COR proiectant inginer aeronave


Cod COR proiectant inginer aeronave

Cod COR: proiectant inginer aeronave

Cod COR: 214437 - proiectant inginer aeronave


Meseria de proiectant inginer aeronave face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de proiectant inginer aeronave

Meseria de proiectant inginer aeronave a luat nastere in anii 1920, cand aviatia a inceput sa se dezvolte rapid. Proiectantii ingineri aeronave au fost responsabili de proiectarea si dezvoltarea avioanelor si a altor vehicule aeriene. Acestia au lucrat cu ingineri mecanici, electricieni si alti specialisti pentru a crea avioane mai sigure si mai eficiente. In anii 1950, proiectantii ingineri aeronave au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi calculatoarele, pentru a crea avioane mai performante. In prezent, proiectantii ingineri aeronave lucreaza cu tehnologii avansate, cum ar fi simulatoarele de zbor si sistemele de control al traficului aerian, pentru a crea avioane mai sigure si mai eficiente.

Model fisa de post: proiectant inginer aeronave

Fisa de post pentru meseria de proiectant inginer aeronave


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: proiectant inginer aeronave, cod COR 214437


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Fisa de post pentru meseria de Proiectant Inginer Aeronave

Descrierea postului:

Proiectantul Inginer Aeronave este responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea si testarea componentelor si sistemelor aeronavelor. Acesta trebuie sa aiba o cunoastere profunda a principiilor de inginerie aerospatiala si sa fie capabil sa lucreze cu software specializat pentru proiectarea si simularea aeronavelor.

Responsabilitati:

- Proiectarea si dezvoltarea componentelor si sistemelor aeronavelor, inclusiv structuri, sisteme de propulsie, sisteme hidraulice si electrice, avionica si alte sisteme de control.
- Utilizarea software-ului specializat pentru proiectarea si simularea aeronavelor.
- Colaborarea cu echipele de ingineri si tehnicieni pentru a dezvolta solutii tehnice si pentru a asigura conformitatea cu standardele de siguranta si reglementarile aeronautice.
- Testarea si evaluarea prototipurilor si a componentelor aeronavelor pentru a asigura performanta si siguranta acestora.
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice si a altor probleme legate de proiectarea si dezvoltarea aeronavelor.
- Participarea la intalniri si discutii cu clientii si partenerii pentru a discuta specificatiile si cerintele proiectului.

Cerinte:

- Diploma de licenta in inginerie aerospatiala sau o disciplina similara.
- Experienta anterioara in proiectarea si dezvoltarea aeronavelor.
- Cunoasterea software-ului specializat pentru proiectarea si simularea aeronavelor.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte.
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.

Beneficii:

- Salariu competitiv si pachet de beneficii atractiv.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera.
- Lucrul intr-un mediu de lucru stimulant si dinamic.
- Participarea la proiecte inovatoare si interesante in domeniul aeronautic.

Aceasta este o descriere generala a postului de Proiectant Inginer Aeronave. Responsabilitatile si cerintele exacte pot varia in functie de companie si de proiectul specific.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214437 - proiectant inginer aeronave