Cod COR: 214912 - proiectant inginer celuloza si hartie
Meseria de proiectant inginer celuloza si hartie face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Meseria de proiectant inginer celuloza si hartie a aparut in secolul al XIX-lea, odata cu dezvoltarea industriei de prelucrare a celulozei si hartiei. Proiectantii ingineri celuloza si hartie sunt responsabili pentru proiectarea si dezvoltarea de echipamente si procese pentru prelucrarea celulozei si hartiei. Acestia sunt responsabili pentru proiectarea si dezvoltarea de masini si echipamente pentru prelucrarea celulozei si hartiei, precum si pentru proiectarea si dezvoltarea de procese pentru prelucrarea celulozei si hartiei. De asemenea, acestia sunt responsabili pentru proiectarea si dezvoltarea de produse din celuloza si hartie, precum si pentru proiectarea si dezvoltarea de tehnologii de prelucrare a celulozei si hartiei. Proiectantii ingineri celuloza si hartie sunt responsabili pentru asigurarea calitatii produselor si proceselor de prelucrare a celulozei si hartiei.
Fisa de post pentru meseria de proiectant inginer celuloza si hartie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: proiectant inginer celuloza si hartie, cod COR 214912
Titlul postului: Proiectant inginer celuloza si hartie
Descrierea postului:
Proiectantul inginer celuloza si hartie este responsabil pentru proiectarea si dezvoltarea de produse si procese in industria celulozei si hartiei. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul ingineriei, precum si in procesele de fabricatie si materialele utilizate in productia de celuloza si hartie.
Responsabilitati:
- Proiectarea si dezvoltarea de produse si procese in industria celulozei si hartiei
- Crearea de planuri si schite pentru echipamente si instalatii
- Dezvoltarea de modele si simulari pentru a evalua performanta produselor si proceselor
- Colaborarea cu echipele de productie si de cercetare si dezvoltare pentru a asigura implementarea cu succes a proiectelor
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice in timpul procesului de proiectare si dezvoltare
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta si mediu
Cerinte:
- Diploma de licenta in inginerie, de preferat in ingineria celulozei si hartiei
- Experienta anterioara in proiectarea si dezvoltarea de produse si procese in industria celulozei si hartiei
- Cunostinte solide in domeniul ingineriei si proceselor de fabricatie
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de echipa si de a gestiona multiple proiecte simultan
- Cunoasterea reglementarilor si standardelor de siguranta si mediu
Beneficii:
- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera
- Mediu de lucru stimulant si dinamic
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si concediu platit
Aceasta este o descriere generala a postului de proiectant inginer celuloza si hartie. Responsabilitatile si cerintele exacte pot varia in functie de companie si de proiectele specifice.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.