.

Cod COR proiectant inginer in silvicultura


Cod COR proiectant inginer in silvicultura

Cod COR: proiectant inginer in silvicultura

Cod COR: 213218 - proiectant inginer in silvicultura


Meseria de proiectant inginer in silvicultura face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de proiectant inginer in silvicultura

Meseria de proiectant inginer in silvicultura se refera la planificarea si implementarea de proiecte de silvicultura. Acest domeniu se ocupa de managementul si conservarea padurilor si a resurselor forestiere. Proiectantii ingineri in silvicultura lucreaza cu proprietarii de paduri, guvernul si alte organizatii pentru a planifica si implementa proiecte de silvicultura. Acestia pot fi implicati in planificarea si implementarea de proiecte de regenerare a padurilor, de prevenire a incendiilor, de conservare a biodiversitatii si de protectie a solului. Meseria de proiectant inginer in silvicultura a existat de mai multe decenii, iar in ultimii ani a devenit din ce in ce mai importanta, in special in tarile in curs de dezvoltare, unde padurile sunt esentiale pentru economie si pentru mediu.

Model fisa de post: proiectant inginer in silvicultura

Fisa de post pentru meseria de proiectant inginer in silvicultura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: proiectant inginer in silvicultura, cod COR 213218


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Fisa de post pentru meseria de Proiectant Inginer in Silvicultura trebuie sa contina urmatoarele informatii:

Titlul postului: Proiectant Inginer in Silvicultura

Departament: Departamentul de Silvicultura

Responsabilitati:

Dezvoltarea de planuri de gestionare a padurilor, inclusiv planuri de taiere si regenerare.
Proiectarea si implementarea de sisteme de monitorizare a sanatatii padurilor si de prevenire a bolilor si a daunatorilor.
Analiza datelor de teren si a altor informatii relevante pentru dezvoltarea de proiecte de silvicultura.
Dezvoltarea de strategii pentru conservarea biodiversitatii si protejarea mediului inconjurator in zonele de padure.
Furnizarea de consultanta si asistenta tehnica pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.
Cerinte:
Diploma de licenta in inginerie silvica sau o diploma echivalenta.
Experienta relevanta in proiectarea si dezvoltarea de proiecte de silvicultura.
Cunoasterea legilor si reglementarilor privind practicile silvice si dezvoltarea durabila.
Abilitati excelente de comunicare si de coordonare a proiectelor.
Competente:
Abilitatea de a dezvolta planuri de gestionare a padurilor eficiente si sustenabile.
Abilitatea de a furniza consultanta si asistenta tehnica pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.
Abilitatea de a dezvolta strategii pentru conservarea biodiversitatii si protejarea mediului inconjurator in zonele de padure.
Conditii de lucru:
Program de lucru normal, cu posibilitatea de a lucra si in afara orelor de program, in functie de necesitati.
Posibilitatea de a lucra in spatii de birou si de a efectua vizite pe teren pentru a evalua padurile si a dezvolta planuri de gestionare a acestora.
Posibilitatea de a calatori in afara orasului pentru a furniza consultanta si asistenta tehnica pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213218 - proiectant inginer in silvicultura