.

Cod COR rabotor, mortezor roti dintate


Cod COR rabotor, mortezor roti dintate

Cod COR: rabotor, mortezor roti dintate

Cod COR: 722417 - rabotor, mortezor roti dintate


Meseria de rabotor, mortezor roti dintate face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de rabotor, mortezor roti dintate

Meseria de rabotor, mortezor roti dintate a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a pregati rotile dintate pentru a fi montate pe masinarii. Acest lucru se face prin prelucrarea suprafetelor interioare si exterioare ale rotilor dintate, astfel incat sa se potriveasca perfect impreuna. Acest proces a fost folosit in mod traditional pentru a pregati rotile dintate pentru masinile de tors si de taiere, precum si pentru alte masinarii. in prezent, aceasta meserie este folosita in mod obisnuit pentru a pregati rotile dintate pentru masinile de prelucrat metal, precum si pentru alte masinarii. Meseria de rabotor, mortezor roti dintate necesita o inalta precizie si abilitati de prelucrare a metalului, astfel incat rotile dintate sa se potriveasca perfect impreuna.

Model fisa de post: rabotor, mortezor roti dintate

Fisa de post pentru meseria de rabotor, mortezor roti dintate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rabotor, mortezor roti dintate, cod COR 722417


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Post: Rabotor, Mortezor Roti Dintate

Descrierea postului:

Rabotorul, mortezorul rotilor dintate este responsabil pentru prelucrarea rotilor dintate prin rabotare, mortezare, frezare, gaurire, filetare si alte operatii de prelucrare mecanica. Acesta trebuie sa asigure ca toate rotile dintate sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile tehnice si sa respecte standardele de calitate.

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente de prelucrare mecanica, cum ar fi masini de rabotat, masini de mortezat, masini de frezat, masini de gaurit si masini de filetat pentru a prelucra rotile dintate.

Verifica rotile dintate pentru a se asigura ca sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile tehnice.

Asigura ca toate rotile dintate sunt prelucrate in conformitate cu standardele de calitate.

Monitorizeaza si mentine echipamentele de prelucrare mecanica in stare buna de functionare.

Asigura ca toate masinile sunt curatate si intretinute in mod regulat.

Urmareste si respecta toate procedurile de securitate si de protectie a mediului.

Asigura ca toate materialele sunt stocate in mod corespunzator.

Asigura ca toate produsele sunt livrate la timp.

Calificari:

Experienta anterioara in prelucrarea mecanica a rotilor dintate este necesara.

Cunostinte solide despre echipamentele de prelucrare mecanica.

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice.

Abilitati de com

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722417 - rabotor, mortezor roti dintate