Cod COR: 814112 - rafinator regenerare cauciuc
Meseria de rafinator regenerare cauciuc face parte din grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc.
Meseria de rafinare si regenerare a cauciucului a aparut in anii 1950, cand industria cauciucului a inceput sa se dezvolte. Procesul de rafinare si regenerare a cauciucului implica reciclarea cauciucului vechi si transformarea lui in materiale noi si mai bune. Acest proces a permis industriei cauciucului sa economiseasca costuri si sa produca produse de calitate superioara. In prezent, rafinarea si regenerarea cauciucului sunt folosite in industria auto, industria medicala si industria de constructii. Acest proces implica curatarea, rafinarea si regenerarea cauciucului vechi, astfel incat sa poata fi folosit pentru a produce produse noi si mai bune.
Fisa de post pentru meseria de rafinator regenerare cauciuc
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: rafinator regenerare cauciuc, cod COR 814112
Titlu post: Rafinator regenerare cauciuc
Descrierea postului:
Rafinatorul regenerare cauciuc este responsabil pentru prelucrarea cauciucului uzat, prin procesul de regenerare, pentru a-l transforma in materiale noi si utile. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente specializate si tehnologii avansate pentru a prelucra cauciucul si a-l transforma in produse finite.
Responsabilitati:
Utilizarea echipamentelor specializate si a tehnologiilor avansate pentru a prelucra cauciucul si a-l transforma in produse finite.
Monitorizarea procesului de regenerare pentru a se asigura ca produsele finite sunt de calitate superioara.
Monitorizarea echipamentelor si a proceselor pentru a se asigura ca functioneaza corect si eficient.
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta.
Monitorizarea stocurilor de materii prime si a produselor finite.
Asigurarea respectarii procedurilor de lucru si a regulilor de siguranta.
Raportarea oricaror probleme sau defecte la echipamente si procese.
Asigurarea curateniei si ordinii in zona de lucru.
Cerinte:
Experienta anterioara in prelucrarea cauciucului si in regenerarea acestuia.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc actioneaza si monitorizeaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc si produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic, cum ar fi incaltaminte turnata in tipar, articole casnice, materiale izolante, accesorii industriale sau anvelope.