.

Cod COR rafinor


Cod COR rafinor

Cod COR: rafinor

Cod COR: 313402 - rafinor


Meseria de rafinor face parte din grupa de baza: 3134 Operatori in uzine de rafinare a titeiului si gazelor naturale.

Istoria meseriei de rafinor

Meseria de rafinor a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica procesarea produselor petroliere si a altor produse chimice, precum si a produselor petroliere in produse finite, cum ar fi benzina, motorina, gazul natural si alte produse. Procesul de rafinare implica indepartarea impuritatilor si a altor componente nedorite din produsele petroliere brute, precum si separarea acestora in produse finite. Acest proces implica, de asemenea, adaugarea de aditivi si alte produse chimice pentru a imbunatati calitatea produselor finite. Meseria de rafinor a evoluat in timp, de la procesele manuale si mecanice la procesele automate si informatizate. Acest lucru a permis rafinorilor sa produca produse petroliere de inalta calitate si sa reduca costurile de productie.

Model fisa de post: rafinor

Fisa de post pentru meseria de rafinor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rafinor, cod COR 313402


Grupa de baza: 3134 Operatori in uzine de rafinare a titeiului si gazelor naturale

Titlu post: Rafinor

Descrierea postului:

Rafinorul este responsabil pentru prelucrarea produselor petroliere, cum ar fi petrolul brut, pentru a obtine produse finite, cum ar fi benzina, motorina, gazul natural si alte produse petroliere. Acesta trebuie sa monitorizeze si sa controleze procesele de rafinare, sa asigure calitatea produselor finite si sa se asigure ca produsele sunt produse in conformitate cu standardele de siguranta si reglementarile.

Responsabilitati:

Monitorizarea si controlul proceselor de rafinare si asigurarea conformitatii cu standardele de siguranta si reglementarile.

Monitorizarea si controlul parametrilor de proces si ai produselor finite.

Analiza produselor finite si a produselor intermediare pentru a se asigura ca sunt produse in conformitate cu standardele de calitate.

Monitorizarea si controlul echipamentelor si instalatiilor de rafinare.

Monitorizarea si controlul consumului de energie si a materialelor.

Monitorizarea si controlul stocurilor de produse finite si intermediare.

Monitorizarea si controlul costurilor de productie.

Monitorizarea si controlul activitatilor de intretinere si reparatii.

Monitorizarea si controlul activitatilor de curatare si

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 313

  Grupa Minora 313

  Tehnicieni controlori de procese industriale

  Tehnicienii controlori de procese industriale opereaza si monitorizeaza tablourile electrice de comanda, sistemele computerizate de control, masinile multifunctionale de control al proceselor si mentin unitatile de procesare in generarea si distributia energiei electrice, instalatiile de canalizare, tratare a apelor reziduale si distrugere a deseurilor, in rafinarea produselor chimice, petrolului si gazelor naturale, in prelucrarea metalului si alte operatii multiple de proces.

 • COR

  Grupa de baza 3134 Operatori in uzine de rafinare a titeiului si gazelor naturale

  Operatorii in uzinele de rafinare a titeiului si gazelor naturale actioneaza si monitorizeaza utilajele, regleaza si intretin unitatile si echipamentul de procesare care rafineaza, distileaza si trateaza titeiul, petrolul, produsele pe baza de titei si alte produse secundare sau gazul natural.

 • COD

  COD COR 313402 - rafinor