.

Cod COR ramar poleitor


Cod COR ramar poleitor

Cod COR: ramar poleitor

Cod COR: 731707 - ramar poleitor


Meseria de ramar poleitor face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de ramar poleitor

Meseria de ramar poleitor a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Aceasta meserie implica taierea si prelucrarea lemnului pentru a crea produse utile, cum ar fi mobilier, constructii, instrumente si alte obiecte. Ramarii poleitori foloseau unelte precum ferastraie, topoare, ciocane si foarfece pentru a prelucra lemnul. Acestia foloseau, de asemenea, produse chimice pentru a prelucra lemnul si a-l face mai rezistent la intemperii. In prezent, ramarii poleitori folosesc tehnologii avansate pentru a prelucra lemnul si a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: ramar poleitor

Fisa de post pentru meseria de ramar poleitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ramar poleitor, cod COR 731707


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Ramar Poleitor

Descrierea postului:

Ramarul poleitor este responsabil pentru prelucrarea lemnului prin taiere, slefuire, finisare si alte operatii de prelucrare. Acesta trebuie sa cunoasca si sa foloseasca diferite unelte si echipamente de prelucrare a lemnului, cum ar fi masini de frezat, masini de gaurit, masini de slefuit, etc. De asemenea, ramarul poleitor trebuie sa fie capabil sa creeze piese de mobilier si alte produse din lemn, precum si sa le asambleze.

Responsabilitati:

- Utilizarea corecta si in siguranta a uneltelor si echipamentelor de prelucrare a lemnului

- Masurarea si taierea lemnului in conformitate cu specificatiile

- Slefuirea si finisarea suprafetelor lemnului

- Asamblarea pieselor de mobilier si a altor produse din lemn

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea lemnului

- Cunostinte solide despre uneltele si echipamentele de prelucrare a lemnului

- Abilitati de masurare si taiere

- Abilitati de slefuire si finisare

- Abilitati de asamblare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de urmat instructiuni

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731707 - ramar poleitor