.

Cod COR ranger


Cod COR ranger

Cod COR: ranger

Cod COR: 511315 - ranger


Meseria de ranger face parte din grupa de baza: 5113 Ghizi.

Istoria meseriei de ranger

Meseria de ranger a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Primii rangeri au fost angajati de catre guvernul britanic pentru a proteja padurile si animalele salbatice din regiunile indepartate. Acest lucru a permis oamenilor sa se bucure de natura si sa se bucure de experienta de a explora si a explora. in prezent, rangerii sunt angajati de guvernele nationale si locale, precum si de organizatii non-guvernamentale si de conservare a naturii. Ei sunt responsabili pentru protejarea si conservarea mediului, precum si pentru educarea publicului despre importanta conservarii naturii. Rangerii sunt, de asemenea, responsabili pentru a ajuta la prevenirea incendiilor, a accidentelor si a altor incidente care pot afecta mediul.

Model fisa de post: ranger

Fisa de post pentru meseria de ranger


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ranger, cod COR 511315


Grupa de baza: 5113 Ghizi

Fisa de post pentru meseria de Ranger

Descrierea postului:

Rangerul este responsabil pentru protejarea si gestionarea resurselor naturale si culturale ale unei zone protejate, cum ar fi un parc national sau o rezervatie naturala. Acesta trebuie sa asigure siguranta vizitatorilor si sa ofere informatii despre flora si fauna locala, precum si despre istoria si cultura zonei protejate.

Responsabilitati:

- Patrularea zonei protejate pentru a asigura siguranta vizitatorilor si a resurselor naturale si culturale
- Monitorizarea si gestionarea habitatelor naturale si a populatiilor de animale salbatice
- Furnizarea de informatii si educatie vizitatorilor cu privire la flora si fauna locala, precum si la istoria si cultura zonei protejate
- Participarea la proiecte de cercetare si conservare a resurselor naturale si culturale
- ndeplinirea sarcinilor administrative, cum ar fi raportarea activitatilor si a incidentelor, gestionarea bugetului si a echipamentelor

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul conservarii mediului, biologiei sau a unei discipline similare
- Experienta in gestionarea resurselor naturale si culturale, precum si in furnizarea de informatii si educatie vizitatorilor
- Cunostinte solide despre flora si fauna locala, precum si despre istoria si cultura zonei protejate
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu publicul
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru in aer liber si de a efectua activitati fizice
- Permis de conducere categoria B

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Asigurare medicala si de viata
- Posibilitatea de a lucra intr-un mediu natural si de a contribui la conservarea resurselor naturale si culturale
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de a participa la proiecte de cercetare si conservare a resurselor naturale si culturale.

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 51

  Subgrupa Majora 51

  Lucratori in domeniul serviciilor personale

  Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.

 • 511

  Grupa Minora 511

  insotitori de zbor, conductori si ghizi

  insotitorii de zbor, conductorii si ghizii presteaza diverse servicii personale legate de calatoriile cu avionul, trenul, vaporul, autobuzul sau alte vehicule, insotesc persoane si grupuri in calatorii, vizite si excursii turistice.

 • COR

  Grupa de baza 5113 Ghizi

  Ghizii insotesc persoane sau grupuri de persoane in vizite, tururi de vizitare si excursii sau plimbari in locuri de interes turistic, cum ar fi situri istorice, unitati industriale si parcuri tematice. Acestia descriu punctele de interes turistic si furnizeaza informatii esentiale cu privire la caracteristicile interesante.

 • COD

  COD COR 511315 - ranger