.

Cod COR rasnitor smalt


Cod COR rasnitor smalt

Cod COR: rasnitor smalt

Cod COR: 731410 - rasnitor smalt


Meseria de rasnitor smalt face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de rasnitor smalt

Meseria de rasnitor smalt a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea smaltului, un material ceramic colorat, folosit pentru decorarea obiectelor din metal. Rasnitorii smaltului foloseau unelte speciale pentru a prelucra smaltul si a-l aplica pe obiectele din metal. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a taia si a modela smaltul in forme decorative. Meseria de rasnitor smalt a fost foarte populara in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, cand smaltul a fost folosit pentru decorarea obiectelor din metal, cum ar fi vasele, armele si bijuteriile. In prezent, meseria de rasnitor smalt este practicata in intreaga lume, fiind folosita pentru decorarea obiectelor din metal, cum ar fi vasele, armele si bijuteriile.

Model fisa de post: rasnitor smalt

Fisa de post pentru meseria de rasnitor smalt


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rasnitor smalt, cod COR 731410


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Rasnitor smalt

Descrierea postului:

Rasnitorul smaltului este responsabil pentru prelucrarea smaltului prin rasnirea acestuia. Acesta trebuie sa asigure ca smaltul este prelucrat in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

Responsabilitati principale:

- Rasnirea smaltului in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor

- Verificarea calitatii smaltului prelucrat

- Mentinerea echipamentelor si a masinilor de rasnit in stare buna de functionare

- Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defecte

- Mentinerea unei bune comunicari cu colegii si cu clientii

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea smaltului

- Cunostinte solide despre tehnicile de rasnire

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731410 - rasnitor smalt