Cod COR: 621008 - recoltator stuf
Meseria de recoltator stuf face parte din grupa de baza: 6210 Lucratori forestieri si asimilati.
Meseria de recoltator de stuf a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura o sursa de combustibil pentru focul de foc, care a fost folosit pentru gatit, incalzire si alte activitati. In trecut, recoltatorii de stuf au fost nevoiti sa se deplaseze prin paduri si sa taie stuful cu topoare si secure. Acest lucru a fost un proces dificil si periculos, deoarece stuful era adesea uscat si inflamabil. In prezent, recoltatorii de stuf folosesc utilaje specializate pentru a recolta stuful, ceea ce face procesul mult mai rapid si mai sigur.
Fisa de post pentru meseria de recoltator stuf
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: recoltator stuf, cod COR 621008
FISA DE POST
Titlu post: Recoltator stuf
Descrierea postului:
Recoltatorul stufului este responsabil pentru recoltarea stufului din zonele alocate si pentru pregatirea acestuia pentru livrare. Acesta trebuie sa se asigure ca stuful este recoltat in mod corespunzator si in siguranta, in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.
Responsabilitati principale:
- Recoltarea stufului din zonele alocate, folosind echipamentul adecvat si in conformitate cu standardele de calitate si de siguranta.
- Preluarea stufului recoltat si pregatirea acestuia pentru livrare.
- Monitorizarea starii stufului si a conditiilor de recoltare.
- Asigurarea ca stuful este recoltat in mod corespunzator si in siguranta.
- Respectarea regulilor si procedurilor de siguranta.
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat.
- Raportarea oricaror probleme sau incidente la supervisor.
Cerinte:
- Experienta anterioara in recoltarea stufului.
- Cunostinte despre echipamentul si tehnicile de recoltare.
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
- Abilitati de organizare si planificare.
- Abilitati de rezolvare a problemelor.
- Abilitati de urmarire si monitorizare.
- Abilitati de respectare a regulilor si procedurilor de siguranta.
Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit
Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.
Lucratori calificati in silvicultura, pescuit si vanatoare
Lucratorii calificati in silvicultura, pescuit si vanatoare, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cultivarea, conservarea si exploatarea padurilor naturale si a celor plantate, cresterea, reproducerea si prinderea pestilor, vanarea si capturarea animalelor in capcane, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Lucratori forestieri si asimilati
Lucratorii forestieri si asimilatii acestora planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cultivarea, conservarea si exploatarea padurilor naturale si a plantatiilor forestiere.
Lucratorii forestieri si asimilatii acestora planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cultivarea, conservarea si exploatarea padurilor naturale si a plantatiilor forestiere.