.

Cod COR rectificator dantura caneluri


Cod COR rectificator dantura caneluri

Cod COR: rectificator dantura caneluri

Cod COR: 722418 - rectificator dantura caneluri


Meseria de rectificator dantura caneluri face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de rectificator dantura caneluri

Rectificarea danturii caneluri este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie a fost folosita pentru a asigura ca dantura canelurilor era perfecta si neteda. Rectificatorii de dantura caneluri foloseau unelte speciale pentru a indeparta orice imperfectiuni si a asigura ca dantura era perfecta. Acestia foloseau unelte precum freze, rindele, cutite si alte unelte speciale pentru a indeparta orice imperfectiuni si a asigura ca dantura era perfecta. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era neteda si fara crapaturi. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a asigura ca dantura era perfecta si fara defecte. Acestia foloseau,

Model fisa de post: rectificator dantura caneluri

Fisa de post pentru meseria de rectificator dantura caneluri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rectificator dantura caneluri, cod COR 722418


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

FISA DE POST

Titlu post: Rectificator dantura caneluri

Departament: Tehnica dentara

Responsabilitati:

- Rectifica dantura caneluri folosind masini speciale si scule

- Verifica si asigura calitatea produselor finite

- Asambleaza piesele si le monteaza in locul lor corespunzator

- Urmareste si respecta procedurile de lucru si instructiunile de siguranta

- Mentine un mediu de lucru curat si ordonat

- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul tehnicii dentare

- Cunostinte solide despre masinile si sculele folosite in domeniu

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de concentrare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

- Cunostinte de baza in domeniul tehnologiei informatice

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722418 - rectificator dantura caneluri