.

Cod COR rectificator piese producatoare de ochiuri


Cod COR rectificator piese producatoare de ochiuri

Cod COR: rectificator piese producatoare de ochiuri

Cod COR: 722426 - rectificator piese producatoare de ochiuri


Meseria de rectificator piese producatoare de ochiuri face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de rectificator piese producatoare de ochiuri

Rectificatorul de piese producatoare de ochiuri este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea metalelor, cum ar fi aluminiul, cuprul si aliajele de fier, pentru a produce piese producatoare de ochiuri. Aceste piese sunt folosite in industria constructiilor, in industria auto si in alte industrii. Rectificatorul de piese producatoare de ochiuri foloseste masini specializate pentru a prelucra piesele, cum ar fi masini de rectificat, masini de frezat si masini de gaurit. Aceste masini sunt folosite pentru a prelucra piesele in conformitate cu specificatiile clientului. Rectificatorul de piese producatoare de ochiuri trebuie sa aiba cunostinte despre tehnologia prelucrarii metalelor si sa fie capabil sa utilizeze masinile corect pentru a obtine rezultatele dorite.

Model fisa de post: rectificator piese producatoare de ochiuri

Fisa de post pentru meseria de rectificator piese producatoare de ochiuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rectificator piese producatoare de ochiuri, cod COR 722426


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Titlu post: Rectificator piese producatoare de ochiuri

Descrierea postului:

Rectificatorul piese producatoare de ochiuri este responsabil pentru prelucrarea si rectificarea pieselor producatoare de ochiuri. Acesta trebuie sa asigure ca piesele sunt prelucrate si rectificate in conformitate cu specificatiile tehnice si sa se asigure ca toate piesele sunt produse la standarde de calitate inalte.

Responsabilitati:

- Preluarea si prelucrarea pieselor producatoare de ochiuri in conformitate cu specificatiile tehnice

- Utilizarea echipamentelor de rectificare si prelucrare corespunzatoare pentru a asigura calitatea produselor

- Verificarea si inspectarea produselor pentru a se asigura ca sunt produse la standarde de calitate inalte

- Monitorizarea si mentinerea echipamentelor de rectificare si prelucrare

- Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisor

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea si rectificarea pieselor producatoare de ochiuri

- Cunostinte solide despre echipamentele de prelucrare si rectificare

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

- Atentie la detalii si abilitati de inspectare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722426 - rectificator piese producatoare de ochiuri