.

Cod COR rectificator universal


Cod COR rectificator universal

Cod COR: rectificator universal

Cod COR: 722412 - rectificator universal


Meseria de rectificator universal face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de rectificator universal

Rectificatorul universal este o meserie veche, care a fost practicata de mii de ani. Acesta a fost folosit pentru a rectifica piese metalice, cum ar fi piesele de masina, piesele de arma si alte piese metalice. Acest proces implica utilizarea unor scule speciale, cum ar fi freze, rindele si alte scule de rectificare, pentru a obtine o suprafata neteda si uniforma. Acest proces a fost folosit in mod traditional pentru a face piese metalice mai precise si mai durabile. Cu toate acestea, in zilele noastre, rectificatorul universal este folosit in principal pentru a face piese metalice mai rezistente la uzura si mai durabile. Acest proces poate fi folosit pentru a face piese metalice mai precise si mai durabile, precum si pentru a face piese metalice mai rezistente la uzura.

Model fisa de post: rectificator universal

Fisa de post pentru meseria de rectificator universal


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: rectificator universal, cod COR 722412


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

Titlu: Rectificator universal

Departament: Fabricare

Locatie:

II. SCOPUL POSTULUI

Rectificatorul universal este responsabil pentru prelucrarea si finisarea suprafetelor metalice prin rectificare.

III. RESPONSABILITATI

- Utilizeaza masini de rectificat si alte echipamente pentru a prelucra piesele metalice;

- Verifica piesele metalice pentru a se asigura ca sunt prelucrate corect;

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de prelucrare pentru a se asigura ca se obtin rezultatele dorite;

- Verifica si inlocuieste piesele de schimb si consumabile;

- Mentine curatenia si ordinea in zona de lucru;

- Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului;

- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

IV. CERINTE

- Experienta anterioara in prelucrarea metalelor;

- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de rectificat;

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii si abilitati de organizare;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722412 - rectificator universal