.

Cod COR recuperator metale vechi


Cod COR recuperator metale vechi

Cod COR: recuperator metale vechi

Cod COR: 721107 - recuperator metale vechi


Meseria de recuperator metale vechi face parte din grupa de baza: 7211 Formatori si miezuitori.

Istoria meseriei de recuperator metale vechi

Meseria de recuperator de metale vechi dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa pentru a ajuta la reciclarea metalelor vechi si a reduce cantitatea de deseuri. Acestia au fost initial angajati de catre fabrici si alte companii pentru a recupera metalele vechi si a le recicla. Acest lucru a ajutat la reducerea costurilor de productie si a contribuit la reducerea cantitatii de deseuri. Cu trecerea timpului, meseria de recuperator de metale vechi s-a extins si a devenit o industrie importanta. Acum, recuperatorii de metale vechi sunt angajati de catre companii si persoane fizice pentru a recupera metale vechi si a le recicla. Acest lucru ajuta la reducerea cantitatii de deseuri si la protejarea mediului.

Model fisa de post: recuperator metale vechi

Fisa de post pentru meseria de recuperator metale vechi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: recuperator metale vechi, cod COR 721107


Grupa de baza: 7211 Formatori si miezuitori

FISA DE POST

Titlu post: Recuperator metale vechi

Descrierea postului:

Recuperatorul de metale vechi este responsabil pentru recuperarea metalelor vechi din produsele vechi, deseuri si alte materiale. Acesta trebuie sa identifice si sa colecteze metalele vechi, sa le sorteze si sa le pregateasca pentru reciclare.

Responsabilitati si sarcini:

-Identificarea si colectarea metalelor vechi din produse vechi, deseuri si alte materiale;

-Sortarea metalelor vechi in functie de tipul lor;

-Pregatirea metalelor vechi pentru reciclare;

-incarcarea si descarcarea metalelor vechi;

-intretinerea echipamentelor si a spatiilor de lucru;

-Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Competente si abilitati:

-Cunostinte de baza despre metale si materiale;

-Capacitatea de a identifica si de a sorta metalele vechi;

-Abilitati de incarcare si descarcare;

-Abilitati de intretinere a echipamentelor si a spatiilor de lucru;

-Capacitatea de a respecta regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Calificari s

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7211 Formatori si miezuitori

  Formatorii si miezuitorii confectioneaza matritele si miezurile pentru turnarea metalelor.

 • COD

  COD COR 721107 - recuperator metale vechi