.

Cod COR redactor-sef presa, editura


Cod COR redactor-sef presa, editura

Cod COR: redactor-sef presa, editura

Cod COR: 134910 - redactor-sef presa, editura


Meseria de redactor-sef presa, editura face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de redactor-sef presa, editura

Redactorul-sef al presei si editurii este una dintre cele mai vechi meserii din lume. Meseria a fost practicata inca din antichitate, cand scriitorii si editorii au fost responsabili de publicarea si distribuirea cartilor si a altor materiale de presa. in secolul al XVIII-lea, redactorii-sefi au inceput sa se ocupe de publicarea si distribuirea ziarelor si a altor materiale de presa. Acest lucru a crescut in popularitate in secolul al XIX-lea, cand presa a devenit una dintre principalele surse de informare si de divertisment. Redactorii-sefi au fost responsabili de publicarea si distribuirea ziarelor, a revistelor si a altor materiale de presa. Acest lucru a continuat sa se dezvolte in secolul al XX-lea, cand presa a devenit una dintre principalele surse de informare si de divertisment. Redactorii-sefi au fost responsabili de publicarea si distribuirea ziarelor, a revistelor si a altor materiale de presa, precum si de asigurarea calitatii si a continutului acestora. Acest lucru a continuat sa se dezvolte in secolul al XXI-lea, cand presa a devenit una dintre principalele surse de informare si de divertisment. Redactorii-sefi sunt responsabili de publicarea si distribu

Model fisa de post: redactor-sef presa, editura

Fisa de post pentru meseria de redactor-sef presa, editura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: redactor-sef presa, editura, cod COR 134910


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Redactor-sef Presa/Editura

Descrierea postului: Redactorul-sef Presa/Editura este responsabil pentru coordonarea activitatilor de productie si editare a continutului editorial in cadrul unei organizatii de presa sau editura. in aceasta pozitie, el/ea supravegheaza activitatea intregii echipe de redactie, dezvolta si implementeaza strategiile de productie si de marketing ale companiei si mentine relatia cu publicul si cu colaboratorii.

Responsabilitati:

Planifica si coordoneaza activitatile intregii echipe de redactie
Asigura calitatea si integritatea continutului editorial
Planifica si dezvolta strategii de productie si de marketing pentru a-si creste audienta si veniturile
Supervizeaza si lucreaza cu redactorii pentru a dezvolta continut editorial de inalta calitate si original
Mentine relatii cu publicul, colaboratorii si cu alte organizatii de media
Administreaza bugetul si resursele disponibile ale companiei
Se asigura ca activitatile echipei sunt in conformitate cu politicile si reglementarile interne si cu cele ale industriei
Cerinte:

Diploma de licenta in jurnalism, comunicare sau domeniu relevant
Experienta anterioara intr-o pozitie similara, de preferinta in cadrul unei organizatii de presa sau editura
Cunostinte solide de redactare, editare si publicare de continut
Abilitati excelente de comunicare si de conducere
Abilitatea de a dezvolta si implementa strategii eficiente de productie si de marketing
Cunostinte bune de limba engleza
Salarizare: Depinde de experienta si de performantele anterioare, dar poate varia intre 4000 si 8000 RON/luna.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134910 - redactor-sef presa, editura