.

Cod COR referent de specialitate farmacolog


Cod COR referent de specialitate farmacolog

Cod COR: referent de specialitate farmacolog

Cod COR: 213128 - referent de specialitate farmacolog


Meseria de referent de specialitate farmacolog face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de referent de specialitate farmacolog

ie Meseria de referent de specialitate farmacologie a luat nastere in anii '90, ca urmare a nevoii de a oferi servicii de informare si consiliere farmaceutica pacientilor si medicilor. Referentii de specialitate farmacologie sunt persoane cu pregatire profesionala in domeniul farmaciei si au rolul de a oferi informatii si consiliere farmaceutica pacientilor si medicilor. Acestia sunt responsabili de oferirea de informatii despre medicamente, precum si de asigurarea ca pacientii primesc tratamentul adecvat si corect. Referentii de specialitate farmacologie sunt, de asemenea, responsabili de monitorizarea si evaluarea eficacitatii tratamentului si de asigurarea ca pacientii primesc informatii corecte si complete despre medicamentele lor.

Model fisa de post: referent de specialitate farmacolog

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate farmacolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate farmacolog, cod COR 213128


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Titlu post: Referent de specialitate farmacolog

Descrierea postului: Referentul de specialitate farmacolog are ca principala responsabilitate evaluarea si analiza produselor farmaceutice si a medicamentelor in conformitate cu reglementarile si normele legale. De asemenea, acesta va fi responsabil pentru dezvoltarea si actualizarea bazelor de date privind medicamentele, precum si pentru furnizarea de informatii si asistenta profesionala membrilor echipei.

Responsabilitati:

Evaluarea produselor farmaceutice si medicamentelor in conformitate cu reglementarile si normele legale in vigoare
Actualizarea bazelor de date privind medicamentele si asigurarea conformitatii cu reglementarile actuale
Furnizarea de asistenta si consultanta profesionala membriilor echipei, inclusiv asistenta tehnica si de cercetare
Participarea la evaluarea si dezvoltarea strategiilor de cercetare si dezvoltare a medicamentelor
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta in ceea ce priveste productia si distributia de medicamente
Monitorizarea mediului extern pentru a identifica tendinte si probleme legate de medicamente si pentru a furniza feedback si recomandari echipei
Participarea la dezvoltarea de protocoale si proceduri interne, pentru a asigura indeplinirea sarcinilor in conformitate cu standardele de reglementare si calitate.
Cerinte:

Licenta in Farmacie sau o specializare similara
Experienta relevanta in industria farmaceutica sau in cercetarea medicamentelor
Cunoastere solida a legislatiei si reglementarilor aplicabile in domeniul farmaceutic
Abilitati excelente de analiza si evaluare a informatiilor
Abilitatea de a comunica eficient si de a lucra intr-un mediu de echipa
Atitudine proactiva si orientata catre solutionarea problemelor
Capacitatea de a lucra in termene limita stranse si de a gestiona mai multe sarcini simultan.
Locatie: Sediu central

Program de lucru: Full-time

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213128 - referent de specialitate farmacolog