.

Cod COR referent de specialitate geofizician


Cod COR referent de specialitate geofizician

Cod COR: referent de specialitate geofizician

Cod COR: 211408 - referent de specialitate geofizician


Meseria de referent de specialitate geofizician face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de referent de specialitate geofizician

Meseria de referent de specialitate geofizician a luat nastere in anii 1950, cand cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnologia geofizica pentru a studia structura si compozitia Pamantului. Acestia au folosit tehnologii precum seismologia, gravimetria si magnetometria pentru a obtine informatii despre structura si compozitia solului si a subsolului. Aceste tehnologii au fost folosite pentru a identifica si a explora zacamintele de petrol si gaze naturale, precum si pentru a identifica si a explora alte resurse minerale. In prezent, geofizicienii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi satelitii si radarele, pentru a obtine informatii despre structura si compozitia solului si a subsolului. Referentii de specialitate geofiziciani sunt responsabili pentru interpretarea datelor obtinute prin aceste tehnologii si pentru a oferi informatii si recomandari catre clienti.

Model fisa de post: referent de specialitate geofizician

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate geofizician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate geofizician, cod COR 211408


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Referent de Specialitate Geofizician

Departament: Geologie si Geofizica

Raporteaza catre: Managerul Departamentului

Scopul postului: Referentul de Specialitate Geofizician este responsabil pentru analizarea, evaluarea si gestionarea datelor geofizice, precum si de asigurarea conformitatii cu standardele si normele de reglementare.

Responsabilitati principale:

Colecteaza, analizeaza si interpreteaza datele geofizice in scopul identificarii riscurilor si a dezvoltarii de solutii adecvate
Asigura integritatea si acuratetea datelor geofizice prin utilizarea celor mai bune practici si tehnologii disponibile
Furnizeaza consultanta tehnica si suport pentru personalul si clientii interni si externi, inclusiv guvernul, companiile petroliere si de gaze naturale si alte organizatii
Elaboreaza rapoarte si prezentari cu privire la datele geofizice, oferind solutii si recomandari pentru dezvoltarea si imbunatatirea proceselor si echipamentelor
Participa la dezvoltarea si implementarea de proiecte si programe de formare pentru personalul din cadrul companiei
Asigura respectarea standardelor si normelor de reglementare pentru activitatile geofizice
Contribuie la dezvoltarea si implementarea politicii si procedurilor interne ale companiei
Cerinte de calificare:

Diploma de licenta sau master in Geofizica, Geologie sau un domeniu similar

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211408 - referent de specialitate geofizician