.

Cod COR referent de specialitate hidrogeolog


Cod COR referent de specialitate hidrogeolog

Cod COR: referent de specialitate hidrogeolog

Cod COR: 211412 - referent de specialitate hidrogeolog


Meseria de referent de specialitate hidrogeolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de referent de specialitate hidrogeolog

ie Meseria de referent de specialitate hidrogeologie se refera la studiul apei subterane si al resurselor de apa subterana. Aceasta meserie a fost practicata de catre oameni de-a lungul istoriei, incepand cu antichitatea. in acea perioada, hidrogeologia a fost folosita pentru a identifica sursele de apa potabila si pentru a intelege modul in care apa se misca prin sol. in secolul al XIX-lea, hidrogeologia a inceput sa se dezvolte ca stiinta si s-au facut cercetari mai detaliate asupra acestui domeniu. in prezent, hidrogeologia este folosita pentru a identifica sursele de apa potabila si pentru a intelege modul in care apa se misca prin sol. Referentii de specialitate hidrogeologie sunt specialisti care folosesc cunostintele lor despre hidrogeologie pentru a ajuta la identificarea si gestionarea resurselor de apa subterana.

Model fisa de post: referent de specialitate hidrogeolog

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate hidrogeolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate hidrogeolog, cod COR 211412


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlu postului: Referent de specialitate hidrogeolog

Departament: Hidrogeologie

Raporteaza la: Coordonatorul Departamentului Hidrogeologie

Scopul postului:

Referentul de specialitate hidrogeolog are ca scop sustinerea si asistarea specialistilor in hidrogeologie si a coordonatorului de departament in activitatile de monitorizare, evaluare si protectie a resurselor de apa subterana si a mediului inconjurator.

Responsabilitati si indatoriri:

Asigurarea gestionarii si actualizarii bazei de date referitoare la resursele de apa subterana si a mediului inconjurator.

Asistarea specialistilor in hidrogeologie in activitatile de monitorizare a resurselor de apa subterana si evaluarea impactului asupra mediului.

Asistarea specialistilor in hidrogeologie in procesul de elaborare a studiilor, rapoartelor, documentatiilor si planurilor necesare pentru proiectele si activitatile desfasurate in domeniul hidrogeologiei si a protectiei mediului.

Pregatirea si analiza datelor pentru proiectele de cercetare si evaluare a resurselor de apa subterana.

Asigurarea actualizarii si gestionarii documentatiei si a resurselor informationale referitoare la resursele de apa subterana si a mediului inconjurator.

Asistarea specialistilor in hidrogeologie in activitatile de monitorizare si verificare a respectarii legislatiei si a standardelor de protectie a resurselor de apa si a mediului inconjurator.

Colaborarea cu alti referenti si specialisti in hidrogeologie si cu personalul tehnic din departamentul de hidrogeologie, pentru a asigura o monitorizare eficienta a resurselor de apa subterana.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211412 - referent de specialitate hidrogeolog