.

Cod COR referent de specialitate inginer agronom


Cod COR referent de specialitate inginer agronom

Cod COR: referent de specialitate inginer agronom

Cod COR: 213204 - referent de specialitate inginer agronom


Meseria de referent de specialitate inginer agronom face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de referent de specialitate inginer agronom

Meseria de referent de specialitate inginer agronom se refera la ocupatia care implica furnizarea de informatii si asistenta tehnica in domeniul agriculturii si al productiei agricole. Acest lucru poate include furnizarea de informatii despre tehnologia agricola, managementul productiei agricole, managementul resurselor naturale si alte subiecte legate de agricultura. Meseria de referent de specialitate inginer agronom a existat de mai multe decenii, in special in tarile dezvoltate. Acest lucru se datoreaza faptului ca agricultura a fost una dintre principalele surse de venit pentru multe tari si a fost necesara o persoana care sa furnizeze informatii si asistenta tehnica pentru a asigura o productie agricola eficienta si rentabila. in prezent, meseria de referent de specialitate inginer agronom este inca foarte importanta, deoarece agricultura continua sa fie una dintre principalele surse de venit pentru multe tari.

Model fisa de post: referent de specialitate inginer agronom

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate inginer agronom


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate inginer agronom, cod COR 213204


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Fisa postului pentru Referent de specialitate Inginer Agronom:

Descrierea postului:
Referentul de specialitate Inginer Agronom va fi responsabil pentru furnizarea de suport tehnic si consultanta privind practicile agricole, cu accent pe managementul culturilor, optimizarea productivitatii si sustenabilitatea. El sau ea va colabora cu echipa de ingineri agronomi si alti specialisti pentru a asigura calitatea si eficienta proceselor agricole si va raporta progresul in functie de obiectivele stabilite.

Responsabilitati principale:
Asigurarea de suport tehnic pentru managementul culturilor si optimizarea productivitatii
Furnizarea de consultanta si suport pentru dezvoltarea de proiecte agricole
Monitorizarea si raportarea progresului in ceea ce priveste obiectivele stabilite
Evaluarea si identificarea riscurilor asociate cu practicile agricole si recomandarea de masuri de reducere a riscurilor
Analiza si interpretarea datelor privind calitatea si eficienta proceselor agricole
Colaborarea cu echipa de ingineri agronomi si alti specialisti pentru a asigura calitatea si eficienta proceselor agricole
Cerinte pentru candidati:
Studii superioare in domeniul agricol sau o disciplina similara
Experienta relevanta in managementul culturilor si in optimizarea productivitatii
Abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa
Cunostinte solide in analiza si interpretarea datelor agricole
Capacitatea de a identifica si rezolva probleme si de a recomanda solutii eficiente
Conditii de munca:
Program de lucru full-time
Posibilitatea de a lucra in birou sau in teren, in functie de nevoile proiectelor
Respectarea standardelor de calitate si siguranta in timp

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213204 - referent de specialitate inginer agronom