Cod COR: 214908 - referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii
Meseria de referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Meseria de referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii a luat nastere in secolul al XIX-lea, odata cu dezvoltarea industriei sticlei si ceramicii. In acea perioada, inginerii au inceput sa creeze noi tehnologii si metode de prelucrare a sticlei si ceramicii, precum si sa dezvolte noi produse. Acest lucru a dus la nevoia de a avea persoane specializate in domeniu care sa poata oferi informatii si consiliere in acest domeniu. Referentii de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii au fost responsabili pentru a oferi informatii si consiliere tehnica si de afaceri pentru producatorii de sticla si ceramica. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a oferi informatii despre produsele disponibile si despre modul de a le folosi in mod eficient. In prezent, meseria de referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii este una dintre cele mai importante meserii din industria sticlei si ceramicii. Acestia sunt responsabili pentru a oferi informatii si consiliere tehnica si de afaceri pentru producatorii de sticla si ceramica, precum si pentru a oferi informatii despre produsele disponibile si despre modul de a le folosi in mod eficient.
Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii, cod COR 214908
Fisa de post pentru meseria de: Referent de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii
Descrierea postului:
Referentul de specialitate inginer prelucrarea sticlei si ceramicii este responsabil pentru asigurarea calitatii produselor din sticla si ceramica, precum si pentru dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii si procese de productie. Acesta lucreaza in cadrul unei echipe de specialisti si raporteaza direct catre managerul de productie.
Responsabilitati:
- Asigurarea calitatii produselor din sticla si ceramica prin monitorizarea proceselor de productie si efectuarea de teste si analize
- Dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii si procese de productie pentru a imbunatati eficienta si calitatea produselor
- Colaborarea cu departamentele de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si implementa noi tehnologii si materiale
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta noi produse si procese de productie
- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si sanatate in munca in cadrul departamentului de productie
- Colaborarea cu departamentele de vanzari si marketing pentru a identifica si dezvolta noi oportunitati de afaceri
- Participarea la intalniri si sedinte de lucru pentru a discuta problemele si solutiile legate de productie si calitatea produselor
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei prelucrarii sticlei si ceramicii sau o experienta relevanta in domeniu
- Cunostinte solide despre procesele de productie si tehnologiile utilizate in prelucrarea sticlei si ceramicii
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu colegii si clientii
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a lua decizii rapide si eficiente
- Cunostinte solide despre normele de siguranta si sanatate in munca
- Abilitati excelente de organizare si planificare a activitatilor
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
Beneficii:
- Salariu atractiv si pachet de beneficii competitive
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Lucrul intr-un mediu de lucru dinamic si stimulant
- Colaborarea cu o echipa de specialisti talentati si dedicati
- Posibilitatea de a contribui la dezvoltarea si imbunatatirea produselor si proceselor de productie din domeniul sticlei si ceramicii.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.