.

Cod COR referent de specialitate inginer silvic


Cod COR referent de specialitate inginer silvic

Cod COR: referent de specialitate inginer silvic

Cod COR: 213222 - referent de specialitate inginer silvic


Meseria de referent de specialitate inginer silvic face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de referent de specialitate inginer silvic

Meseria de referent de specialitate inginer silvic se refera la ocupatia care implica cercetarea si managementul resurselor forestiere. Acest domeniu a fost practicat de catre inginerii silvici de mai mult de un secol, incepand cu anii 1800. Acest domeniu a evoluat in timp, de la cercetarea si managementul resurselor forestiere la prevenirea incendiilor si conservarea biodiversitatii. Referentii de specialitate ingineri silvici sunt responsabili pentru planificarea si implementarea programelor de conservare si management al resurselor forestiere, precum si pentru monitorizarea si evaluarea acestora. Acestea includ, de asemenea, planificarea si implementarea programelor de prevenire a incendiilor si conservarea biodiversitatii. Referentii de specialitate ingineri silvici sunt, de asemenea, responsabili pentru educarea publicului despre importanta si beneficiile resurselor forestiere.

Model fisa de post: referent de specialitate inginer silvic

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate inginer silvic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate inginer silvic, cod COR 213222


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Fisa de post pentru meseria de Referent de Specialitate Inginer Silvic trebuie sa contina urmatoarele informatii:

Titlul postului: Referent de Specialitate Inginer Silvic

Departament: Departamentul de Silvicultura

Responsabilitati:

Realizarea de cercetari si analize pentru a identifica problemele de mediu si pentru a recomanda solutii pentru gestionarea terenurilor forestiere si protectia mediului.
Furnizarea de recomandari si solutii pentru problemele legate de gestionarea terenurilor forestiere si de protectia mediului.
Participarea la elaborarea si implementarea planurilor de gestionare a terenurilor forestiere.
Documentarea si raportarea rezultatelor cercetarilor si analizelor efectuate.
Cerinte:
Diploma de licenta in inginerie silvica sau o diploma echivalenta.
Cunoasterea legilor si reglementarilor privind practicile silvice si dezvoltarea durabila.
Abilitati excelente de comunicare si de raportare a rezultatelor cercetarilor si analizelor.
Abilitati excelente de organizare si planificare a muncii.
Competente:
Abilitatea de a efectua cercetari si analize pentru a identifica problemele de mediu si pentru a recomanda solutii pentru gestionarea terenurilor forestiere si protectia mediului.
Abilitatea de a furniza recomandari si solutii pentru problemele legate de gestionarea terenurilor forestiere si de protectia mediului.
Abilitatea de a participa la elaborarea si implementarea planurilor de gestionare a terenurilor forestiere.
Conditii de lucru:
Program de lucru normal, cu posibilitatea de a lucra si in afara orelor de program, in functie de necesitati.
Posibilitatea de a lucra in spatii de birou si de a efectua vizite pe teren pentru a efectua cercetari si analize.
Posibilitatea de a calatori in afara orasului pentru a efectua cercetari si analize ale terenurilor forestiere si a activitatilor din sectorul silvic.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

    Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

  • COD

    COD COR 213222 - referent de specialitate inginer silvic