Cod COR: 214109 - referent de specialitate inginer textile, pielarie
Meseria de referent de specialitate inginer textile, pielarie face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.
Meseria de referent de specialitate inginer textile, pielarie a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, inginerii textile erau responsabili de proiectarea si fabricarea materialelor textile, precum si de intretinerea si repararea lor. In secolul al XIX-lea, meseria a evoluat, devenind mai specializata si mai complexa. Referentii de specialitate ingineri textile, pielarie au devenit responsabili de proiectarea si fabricarea materialelor textile, precum si de intretinerea si repararea lor. In prezent, aceasta meserie implica proiectarea si fabricarea materialelor textile, precum si intretinerea si repararea lor. Referentii de specialitate ingineri textile, pielarie sunt responsabili de proiectarea si fabricarea materialelor textile, precum si de intretinerea si repararea lor. Acestia trebuie sa aiba cunostinte si abilitati in domeniul ingineriei textile, precum si cunostinte despre materialele textile si tehnologia de fabricare.
Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate inginer textile, pielarie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: referent de specialitate inginer textile, pielarie, cod COR 214109
Fisa de post pentru meseria de Referent de specialitate inginer textile, pielarie ar putea avea urmatoarea forma:
Descrierea postului:
Referentul de specialitate inginer textile, pielarie are responsabilitatea de a asigura buna functionare a activitatilor specifice in ceea ce priveste productia, fabricarea, prelucrarea si comercializarea produselor din textile sau din piele.
Responsabilitati principale:
Asigura buna functionare a activitatilor specifice in domeniul productiei, fabricarii, prelucrarii si comercializarii produselor din textile sau din piele;
Monitorizeaza calitatea produselor si asigura respectarea standardelor de calitate;
Realizeaza analizele de proces si participa la stabilirea obiectivelor specifice in ceea ce priveste productia;
Elaboreaza documentatia tehnica necesara si asigura implementarea procedurilor specifice in ceea ce priveste procesul tehnologic;
Asigura instruirea si formarea personalului, precum si coordonarea activitatilor acestuia;
Participa la activitatile de cercetare si dezvoltare a noilor produse sau tehnologii in domeniu.
Cerinte:
Studii superioare de specialitate in domeniul textil sau al pielariei;
Experienta relevanta in domeniul productiei, fabricarii, prelucrarii si comercializarii produselor din textile sau din piele;
Cunostinte avansate in domeniul proceselor tehnologice, al materialelor si al echipamentelor utilizate in domeniul textil sau al pielariei;
Abilitati excelente de comunicare si de coordonare a activitatilor in cadrul echipei;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte;
Abilitati analitice si de rezolvare a problemelor;
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Alte informatii:
Programul de lucru este de 8 ore pe zi, cu o pauza de o ora pentru masa;
Salariul va fi negociat in functie de experienta si competentele candidatului;
Locul de munca este intr-un mediu industrial, cu conditii de lucru specifice acestui domeniu.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.