Cod COR: 213212 - referent de specialitate inginer zootehnist
Meseria de referent de specialitate inginer zootehnist face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.
Istoria meseriei de referent de specialitate inginer zootehnist se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Primii ingineri zootehnisti au fost angajati in anii 1800 pentru a ajuta la dezvoltarea si imbunatatirea productiei de animale. Acestea au inclus imbunatatirea productiei de lapte, carne si oua, precum si imbunatatirea conditiilor de crestere a animalelor. in anii 1900, inginerii zootehnisti au inceput sa se specializeze in domenii precum nutritia animalelor, managementul productiei si controlul bolilor. in prezent, inginerii zootehnisti lucreaza in domenii precum productia animala, nutritia animalelor, managementul productiei si controlul bolilor, precum si in domenii precum biotehnologia si biologia moleculara. Referentii de specialitate ingineri zootehnisti sunt angajati pentru a oferi consultanta si asistenta in aceste domenii.
Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate inginer zootehnist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: referent de specialitate inginer zootehnist, cod COR 213212
Fisa de post pentru meseria de Referent de Specialitate Inginer Zootehnist trebuie sa contina urmatoarele informatii:
Titlul postului: Referent de Specialitate Inginer Zootehnist
Departament: Departamentul de Agricultura si Zootehnie
Responsabilitati:
Colectarea si analizarea datelor referitoare la zootehnie si agricultura.
Efectuarea de cercetari si studii referitoare la imbunatatirea conditiilor de crestere a animalelor si la dezvoltarea agriculturii.
Furnizarea de suport tehnic si consultanta pentru fermieri si companii cu privire la imbunatatirea performantelor animalelor si cresterea productiei agricole.
Participarea la elaborarea si implementarea de politici si reglementari in domeniul zootehniei si agriculturii.
intocmirea de rapoarte si documente referitoare la activitatea din domeniul zootehniei si agriculturii.
Cerinte:
Diploma de licenta sau master in domeniul zootehniei sau o diploma echivalenta.
Cunoasterea teoretica si practica in domeniul zootehniei si agriculturii.
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor si de redactare a documentelor tehnice.
Abilitati de comunicare si prezentare, pentru a putea comunica cu fermierii, companiile de profil si autoritatile.
Competente:
Abilitatea de a colecta si analiza date referitoare la zootehnie si agricultura.
Abilitatea de a efectua cercetari si studii in domeniul zootehniei si agriculturii.
Abilitatea de a furniza suport tehnic si consultanta pentru fermieri si companii cu privire la imbunatatirea performantelor animalelor si cresterea productiei agricole.
Abilitatea de a lucra cu diferite tipuri de echipamente si instrumente de masurare.
Conditii de lucru:
Program de lucru normal, cu posibilitatea de a lucra si in afara orelor de program, daca este necesar.
Posibilitatea de a lucra in birouri sau laboratoare, in functie de necesitati.
Posibilitatea de a calatori in afara orasului pentru a efectua cercetari si studii in teren.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in stiintele vietii
Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.
Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.