.

Cod COR referent de specialitate medic


Cod COR referent de specialitate medic

Cod COR: referent de specialitate medic

Cod COR: 221106 - referent de specialitate medic


Meseria de referent de specialitate medic face parte din grupa de baza: 2211 Medici de medicina de familie/medicina generala.

Istoria meseriei de referent de specialitate medic

ina Meseria de referent de specialitate medicina a aparut in anii '90, cand s-a constatat ca exista o nevoie de specialisti care sa ofere informatii si sfaturi medicale. Acest lucru a fost necesar pentru a ajuta pacientii sa inteleaga mai bine boala lor si sa ia decizii informate. Referentii de specialitate medicina sunt specialisti in domeniul medical care ofera informatii si sfaturi medicale pacientilor si medicilor. Ei sunt responsabili pentru a oferi informatii corecte si actualizate despre tratamente, medicamente si alte subiecte medicale. De asemenea, ei pot oferi sfaturi despre cum sa gestioneze boala si cum sa se pregateasca pentru tratamente. Referentii de specialitate medicina sunt, de asemenea, responsabili pentru a raspunde la intrebarile pacientilor si medicilor si pentru a oferi informatii despre tratamente si medicamente.

Model fisa de post: referent de specialitate medic

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate medic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate medic, cod COR 221106


Grupa de baza: 2211 Medici de medicina de familie/medicina generala

Titlul postului: Referent de specialitate medic

Descrierea postului:
Referentul de specialitate medic este responsabil pentru asigurarea unei bune comunicari intre pacienti, medici si personalul medical. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul medical si sa fie capabil sa ofere informatii precise si relevante pacientilor si personalului medical.

Responsabilitati:
- Asigurarea unei bune comunicari intre pacienti, medici si personalul medical
- Furnizarea de informatii precise si relevante pacientilor si personalului medical
- Gestionarea documentelor medicale si a altor documente relevante
- Asigurarea respectarii procedurilor si politicilor interne ale institutiei medicale
- Participarea la intalniri si conferinte medicale
- Colaborarea cu alte departamente si institutii medicale

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul medical
- Experienta in domeniul medical
- Cunostinte solide in domeniul medical
- Abilitati excelente de comunicare si relationare
- Capacitatea de a lucra in echipa
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

Beneficii:
- Salariu atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru placut si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa

Aceasta este o descriere generala a postului de referent de specialitate medic. Detaliile specifice ale postului pot varia in functie de institutia medicala si de nevoile specifice ale acesteia.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 221

  Grupa Minora 221

  Medici

  Medicii studiaza, diagnosticheaza, trateaza si previn bolile, infectiile, leziunile si alte deficiente fizice si mentale la om, prin aplicarea principiilor si procedurilor medicinei moderne. Acestia planifica, supravegheaza si evalueaza implementarea planurilor de ingrijire si tratament de catre alti furnizori de servicii de sanatate, coordoneaza educatia medicala si activitatile de cercetare.

 • COR

  Grupa de baza 2211 Medici de medicina de familie/medicina generala

  Medicii de medicina de familie/medicina generala diagnosticheaza, trateaza si previn bolile, infectiile, leziunile si alte deficiente fizice si mentale la om, prin aplicarea principiilor si procedurilor medicinei moderne. Acestia nu isi limiteaza activitatea la anumite categorii de boli sau metode de tratament si pot sa isi asume responsabilitatea pentru furnizarea corespunzatoare si continua a ingrijirii medicale persoanelor, familiilor si comunitatilor.

 • COD

  COD COR 221106 - referent de specialitate medic