.

Cod COR referent de specialitate microbiolog


Cod COR referent de specialitate microbiolog

Cod COR: referent de specialitate microbiolog

Cod COR: 213132 - referent de specialitate microbiolog


Meseria de referent de specialitate microbiolog face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de referent de specialitate microbiolog

ie Meseria de referent de specialitate microbiologie se refera la cercetarea si intelegerea microorganismelor si a modului in care acestea interactioneaza cu mediul. Aceasta meserie a fost practicata inca din antichitate, cand oamenii au inceput sa inteleaga ca anumite boli sunt cauzate de microorganisme. in secolul al XVIII-lea, cercetatorii au inceput sa utilizeze microscopul pentru a studia microorganismele si au descoperit ca acestea pot fi folosite pentru a trata anumite boli. in secolul al XIX-lea, cercetatorii au inceput sa utilizeze culturi de bacterii pentru a studia modul in care acestea interactioneaza cu mediul si pentru a dezvolta tratamente pentru anumite boli. in prezent, meseria de referent de specialitate microbiologie implica cercetarea si intelegerea microorganismelor si a modului in care acestea interactioneaza cu mediul, precum si dezvoltarea de tratamente si metode de prevenire a bolilor.

Model fisa de post: referent de specialitate microbiolog

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate microbiolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate microbiolog, cod COR 213132


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Responsabilitati:

Organizarea si gestionarea documentelor specifice activitatii de microbiologie.
Monitorizarea si actualizarea bazei de date referitoare la analize microbiologice si activitatile de decontaminare si igienizare.
Asistarea Inspectorului de specialitate microbiolog in activitatile de laborator, inclusiv in ceea ce priveste analizele microbiologice.
Gestionarea si urmarirea documentelor si procedurilor specifice privind calitatea si siguranta in activitatea de microbiologie.
Participarea la intocmirea de rapoarte si documentatii specifice, inclusiv la intocmirea de proceduri si instructiuni de lucru.
Verificarea si evaluarea periodica a proceselor de sterilizare, decontaminare si igienizare.
Gestionarea stocurilor de consumabile si reactivi necesari activitatilor de laborator.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul microbiologiei sau biologiei.
Cunostinte solide in domeniul biologiei, biochimiei, bacteriologiei, virologiei si micologiei.
Experienta in activitati de laborator si de gestionare a documentelor specifice.
Abilitati excelente de organizare si gestionare a documentelor si datelor.
Capacitatea de a lucra in echipa si de a coordona activitatile de laborator.
Atentie la detalii si precizie in activitatile desfasurate.
Cunostinte solide in ceea ce priveste normele si regulile de igiena si de siguranta la locul de munca.
Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele specifice pentru meseria de Referent de specialitate microbiolog. Fisa de post poate fi adaptata in functie de nevoile si specificul fiecarei organizatii sau institutii in care acesta isi desfasoara activitatea.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

    Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

  • COD

    COD COR 213132 - referent de specialitate microbiolog