.

Cod COR referent de specialitate statistician


Cod COR referent de specialitate statistician

Cod COR: referent de specialitate statistician

Cod COR: 212014 - referent de specialitate statistician


Meseria de referent de specialitate statistician face parte din grupa de baza: 2120 Matematicieni, actuari si statisticieni.

Istoria meseriei de referent de specialitate statistician

Meseria de referent de specialitate statistician se refera la o persoana care utilizeaza datele statistice pentru a oferi informatii si analize pentru a ajuta la luarea deciziilor. Acest lucru poate include colectarea, prelucrarea si interpretarea datelor, precum si prezentarea rezultatelor intr-o forma accesibila. Meseria de statistician a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand statisticienii au inceput sa foloseasca datele pentru a intelege mai bine lumea inconjuratoare. in secolul al XIX-lea, statisticienii au inceput sa foloseasca datele pentru a face previziuni si a ajuta la luarea deciziilor. in prezent, statisticienii sunt angajati in toate domeniile, de la afaceri si economie la stiinte si medicina. Ei sunt responsabili pentru colectarea, prelucrarea si interpretarea datelor, precum si pentru prezentarea rezultatelor intr-o forma accesibila.

Model fisa de post: referent de specialitate statistician

Fisa de post pentru meseria de referent de specialitate statistician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: referent de specialitate statistician, cod COR 212014


Grupa de baza: 2120 Matematicieni, actuari si statisticieni

Titlu post: Referent de specialitate statistician

Descrierea postului:
Referentul de specialitate statistician are rolul de a furniza informatii si date statistice referitoare la diverse domenii si de a analiza datele colectate pentru a trage concluzii relevante. Principalele sale sarcini includ:

Colectarea si analizarea datelor statistice: referentul de specialitate statistician va colecta date si informatii statistice din surse variate, precum sondaje, statistici oficiale sau informatii de la institutiile guvernamentale sau non-guvernamentale. El sau ea va fi responsabil de analizarea acestor date, de aplicarea metodelor statistice potrivite si de furnizarea de rapoarte clare si precise.

Interpretarea datelor statistice: referentul de specialitate statistician va interpreta datele colectate si va fi capabil sa explice semnificatia acestora pentru a ajuta la luarea deciziilor si la dezvoltarea strategiilor.

Crearea de modele statistice: referentul de specialitate statistician va crea si dezvolta modele statistice pentru a ajuta la predictia tendintelor si a preveni situatiile neasteptate.

Colaborarea cu alti specialisti: referentul de specialitate statistician va colabora cu alti specialisti, precum cercetatori sau economisti, pentru a asigura ca datele statistice sunt utilizate in mod corect si ca informatiile furnizate sunt relevante si utile.

Pregatirea si prezentarea de rapoarte: referentul de specialitate statistician va pregati rapoarte care sa cuprinda informatii statistice relevante, analize si interpretari, si va prezenta aceste informatii intr-un mod clar si accesibil.

Cerinte:

Studii superioare in statistica sau domenii similare
Experienta in colectarea, analizarea si interpretarea datelor statistice
Cunostinte avansate de matematica si statistici
Abilitati excelente de comunicare si prezentare a informatiilor
Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a respecta termenele limita
Abilitati excelente de lucru in echipa si colaborare cu alti specialisti
Beneficii:

Pachet salarial competitiv
Oportunitati de dezvoltare a carierei si de formare continua
Mediu de lucru dinamic si provocator
Posibilitatea de a lucra cu specialisti din diverse domenii
Asigurare medicala si alte beneficii sociale.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 212

  Grupa Minora 212

  Matematicieni, actuari si statisticieni

  Matematicienii, actuarii si statisticienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte matematice, actuariale si statistice, teorii, modele si tehnici operationale si aplica aceste cunostinte unei largi game de sarcini in domenii cum ar fi inginerie, afaceri, stiinte sociale si in alte stiinte.

 • COR

  Grupa de baza 2120 Matematicieni, actuari si statisticieni

  Matematicienii, actuarii si statisticienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte matematice, actuariale si statistice, teorii, modele operationale si tehnici de consiliere ori se implica in aplicarea acestor cunostinte in practica in domenii cum ar fi inginerie, afaceri, stiinte sociale si alte stiinte.

 • COD

  COD COR 212014 - referent de specialitate statistician