.

Cod COR regizor studio


Cod COR regizor studio

Cod COR: regizor studio

Cod COR: 265412 - regizor studio


Meseria de regizor studio face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.

Istoria meseriei de regizor studio

Meseria de regizor de studio a existat de ceva vreme, incepand cu anii 1920. in acea perioada, regizorii de studio erau responsabili pentru productia de filme si televiziune, in special pentru productiile de studio. Acestea erau productii de inalta calitate, care necesitau o mare atentie la detalii si o mare abilitate de a coordona echipa de productie. Regizorii de studio erau responsabili pentru alegerea actorilor, alegerea locatiilor, reglarea luminozitatii si a sunetului, si pentru a asigura ca productia se desfasoara in mod corespunzator. in prezent, regizorii de studio sunt responsabili pentru productia de filme si televiziune, precum si pentru productia de videoclipuri si reclame. Ei sunt responsabili pentru alegerea actorilor, alegerea locatiilor, reglarea luminozitatii si a sunetului, si pentru a asigura ca productia se desfasoara in mod corespunzator.

Model fisa de post: regizor studio

Fisa de post pentru meseria de regizor studio


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: regizor studio, cod COR 265412


Grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

Fisa de post pentru meseria de regizor studio:

1. Descrierea postului:
Regizorul studio este responsabil pentru coordonarea si supervizarea procesului de productie a unui film sau a unei emisiuni TV intr-un studio. Acesta lucreaza indeaproape cu producatorii, scenaristii, actorii si membrii echipei de productie pentru a asigura ca proiectul este realizat in conformitate cu viziunea artistica si bugetul stabilit.

2. Responsabilitati principale:
- Coordonarea si supervizarea procesului de productie in studio
- Lucrul indeaproape cu producatorii, scenaristii, actorii si membrii echipei de productie pentru a asigura ca proiectul este realizat in conformitate cu viziunea artistica si bugetul stabilit
- Planificarea si organizarea programului de filmare
- Selectarea si instruirea actorilor si a echipei de productie
- Supervizarea procesului de editare si post-productie
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a termenelor de livrare
- Gestionarea bugetului si a resurselor disponibile
- Comunicarea eficienta cu toti membrii echipei si cu clientii

3. Cerinte de calificare:
- Experienta anterioara in regie de studio sau in productia de film sau emisiuni TV
- Cunostinte solide despre procesul de productie si post-productie
- Abilitati excelente de comunicare si de conducere a echipei
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte
- Creativitate si viziune artistica
- Abilitati de organizare si planificare
- Cunostinte despre bugetare si gestionarea resurselor

4. Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Lucrul intr-un mediu creativ si dinamic
- Colaborarea cu oameni talentati si pasionati de industria filmului si TV

Aceasta este o descriere generala a fisei de post pentru meseria de regizor studio. Detaliile specifice pot varia in functie de companie si de proiectul la care se lucreaza.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

  Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.

 • COD

  COD COR 265412 - regizor studio