.

Cod COR reglor la masini de prelucrare mase plastice


Cod COR reglor la masini de prelucrare mase plastice

Cod COR: reglor la masini de prelucrare mase plastice

Cod COR: 722306 - reglor la masini de prelucrare mase plastice


Meseria de reglor la masini de prelucrare mase plastice face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de reglor la masini de prelucrare mase plastice

Meseria de reglor la masini de prelucrare mase plastice a aparut in anii 1950, odata cu aparitia primelor masini de prelucrare a masei plastice. Aceste masini au fost folosite pentru a prelucra materiale plastice in produse finite, cum ar fi piese de mobilier, articole de imbracaminte si alte produse. Reglorul la masini de prelucrare mase plastice este responsabil pentru reglarea si intretinerea masinilor de prelucrare a masei plastice. Acesta trebuie sa cunoasca bine masina si sa fie capabil sa regleze si sa intretina masina in mod corespunzator. Reglorul trebuie sa fie capabil sa identifice si sa rezolve orice probleme care pot aparea in timpul functionarii masinii. Acesta trebuie sa fie capabil sa faca ajustari la masina pentru a asigura cea mai buna performanta si productivitate.

Model fisa de post: reglor la masini de prelucrare mase plastice

Fisa de post pentru meseria de reglor la masini de prelucrare mase plastice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor la masini de prelucrare mase plastice, cod COR 722306


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

Post: Reglor

Locatie: Fabrica de prelucrare mase plastice

Responsabilitati:

Reglarea masinilor de prelucrare mase plastice pentru a asigura functionarea corecta si eficienta

Verificarea si reglarea parametrilor de prelucrare a masei plastice, cum ar fi temperatura, presiunea, viteza si alte setari

Monitorizarea si reglarea masinilor de prelucrare mase plastice pentru a asigura calitatea produselor finite

Verificarea si reglarea componentelor masinilor de prelucrare mase plastice, cum ar fi rolele, tamburii, ventilatoarele si alte piese

Verificarea si reglarea masinilor de prelucrare mase plastice pentru a asigura functionarea corecta si eficienta

Monitorizarea si reglarea masinilor de prelucrare mase plastice pentru a asigura productia in conformitate cu standardele de calitate

Analizarea si rezolvarea problemelor tehnice si de functionare ale masinilor de prelucrare mase plastice

Mentinerea masinilor de prelucrare mase plastice in stare buna de functionare prin curatarea si intretinerea periodica

Monitorizarea si raportarea tuturor defectelor si problemelor tehnice ale masinilor de prelucrare mase plastice

Cerinte:

Experienta anterioara in reglarea masinilor de prelucrare mase plastice

Cunostinte tehnice solide despre masinile de prelucrare mase plastice

Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor tehnice

Abilitati de

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722306 - reglor la masini de prelucrare mase plastice