.

Cod COR reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice


Cod COR reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice

Cod COR: reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice

Cod COR: 722302 - reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice


Meseria de reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice

Meseria de reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice a aparut in anii 1800, cand industria galvanica a inceput sa se dezvolte. Reglorul la masini este responsabil pentru pregatirea si reglarea masinilor folosite pentru a produce elemente galvanice. Acesta trebuie sa asambleze si sa regleze piesele masinii, sa verifice si sa regleze componentele si sa verifice functionarea masinii. De asemenea, reglorul la masini trebuie sa verifice si sa regleze masinile inainte de a fi folosite pentru a produce elemente galvanice. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre mecanica masinilor si sa fie capabil sa identifice si sa rezolve problemele care pot aparea in timpul procesului de productie.

Model fisa de post: reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice

Fisa de post pentru meseria de reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice, cod COR 722302


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

FISA DE POST

Titlu: Reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice

Descrierea postului:

Reglorul la masini este responsabil pentru pregatirea, reglarea si operarea masinilor de confectionare a elementelor galvanice. Acesta trebuie sa asigure o productie de inalta calitate si sa respecte toate standardele de siguranta si calitate.

Responsabilitati:

- Pregatiti masinile pentru productie, inclusiv reglarea si verificarea parametrilor de functionare

- Monitorizati masinile in timpul productiei si asigurati-va ca functioneaza corect si in siguranta

- Verificati produsele finite pentru a va asigura ca sunt de calitate si conforme cu standardele

- Respectati toate procedurile de siguranta si de calitate

- Urmariti si mentineti inventarul de materiale si piese

- Raportati orice probleme tehnice sau de calitate

- Respectati toate regulile si procedurile de productie

Calificari:

- Experienta anterioara in reglarea masinilor si in productia de elemente galvanice

- Cunostinte solide despre masinile de productie si tehnologia galvanica

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722302 - reglor la masini pentru confectionarea elementelor galvanice