.

Cod COR reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice


Cod COR reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice

Cod COR: reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice

Cod COR: 722309 - reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice


Meseria de reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice

Meseria de reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice a aparut in anii 1800, cand industria electricitatii a inceput sa se dezvolte. Reglorii la masini sunt responsabili pentru reglarea masinilor care produc lampi electrice. Acest lucru implica reglarea masinilor pentru a asigura ca produc lampi de calitate si ca sunt produse in mod eficient. Reglorii la masini trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia masinilor si sa stie cum sa le regleze pentru a obtine cele mai bune rezultate. De asemenea, trebuie sa fie familiarizati cu procesul de fabricare a lampilor electrice si sa stie cum sa utilizeze masinile pentru a obtine cele mai bune rezultate. Meseria de reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice a evoluat in timp, de la reglarea manuala a masinilor la reglarea automata a masinilor cu ajutorul calculatorului. Acest lucru a permis reglorilor la masini sa produca lampi electrice mai eficient si mai rapid.

Model fisa de post: reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice

Fisa de post pentru meseria de reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice, cod COR 722309


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

FISA DE POST

Titlu post: Reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice

Descrierea postului:

Reglorul la masini pentru fabricarea lampilor electrice este responsabil pentru reglarea si intretinerea masinilor folosite pentru fabricarea lampilor electrice. Acesta trebuie sa asigure ca masinile functioneaza corect si eficient, sa verifice si sa regleze componentele masinii, sa verifice si sa regleze parametrii de functionare si sa asigure ca masinile sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

Responsabilitati:

- Reglarea si intretinerea masinilor folosite pentru fabricarea lampilor electrice;

- Verificarea si reglarea componentelor masinii;

- Verificarea si reglarea parametrilor de functionare;

- Asigurarea curateniei si intretinerii masinilor;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice;

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in reglarea si intretinerea masinilor;

- Cunostinte tehnice solide;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor de masura si control.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722309 - reglor la masini pentru fabricarea lampilor electrice