.

Cod COR reglor masini de prelucrat lemn


Cod COR reglor masini de prelucrat lemn

Cod COR: reglor masini de prelucrat lemn

Cod COR: 752302 - reglor masini de prelucrat lemn


Meseria de reglor masini de prelucrat lemn face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de reglor masini de prelucrat lemn

Meseria de reglor masini de prelucrat lemn a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, reglorii de masini de prelucrat lemn erau angajati pentru a construi si repara masinile de prelucrat lemn folosite in industria mobilei. Acestia foloseau unelte precum fierastraie, freze si masini de gaurit pentru a prelucra lemnul in piese de mobilier. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a imbunatatit si au aparut masini mai sofisticate, cum ar fi masinile de gaurit si frezat, care au facut munca mai usoara si mai rapida. In prezent, reglorii de masini de prelucrat lemn folosesc masini CNC si alte tehnologii avansate pentru a prelucra lemnul in piese de mobilier de calitate superioara.

Model fisa de post: reglor masini de prelucrat lemn

Fisa de post pentru meseria de reglor masini de prelucrat lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor masini de prelucrat lemn, cod COR 752302


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Post: Reglor Masini de Prelucrat Lemn

Descrierea postului:

Reglorul Masinilor de Prelucrat Lemn este responsabil pentru asamblarea, instalarea, intretinerea si repararea masinilor de prelucrat lemn. Acesta trebuie sa asigure ca toate masinile sunt functionale si sigure pentru a fi folosite.

Responsabilitati:

Asamblarea, instalarea si intretinerea masinilor de prelucrat lemn.

Verificarea si reglarea masinilor pentru a asigura functionarea corecta.

Repararea masinilor de prelucrat lemn in cazul defectiunilor.

Verificarea si inlocuirea componentelor defecte.

Testarea masinilor pentru a asigura functionarea corecta.

Mentinerea unui nivel ridicat de curatenie si ordine in zona de lucru.

Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Asigurarea unui nivel ridicat de calitate a produselor.

Mentinerea unui inventar corect al tuturor materialelor si echipamentelor.

Lucrul in echipa cu alti membri ai departamentului pentru a asigura functionarea corecta a masinilor.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii lemnului.

Cunostinte solide despre masinile de prelucrat lemn.

Abilitati de reparatii si intretinere.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor.

Cunostinte

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752302 - reglor masini de prelucrat lemn