.

Cod COR reglor masini-unelte


Cod COR reglor masini-unelte

Cod COR: reglor masini-unelte

Cod COR: 722307 - reglor masini-unelte


Meseria de reglor masini-unelte face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de reglor masini-unelte

Meseria de reglor masini-unelte a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Reglarea masinilor-unelte implica ajustarea, calibrarea si intretinerea masinilor-unelte pentru a asigura functionarea lor corecta si eficienta. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura productia de inalta calitate si precizie a produselor finite. in secolul al XIX-lea, reglarea masinilor-unelte a devenit mai sofisticata, iar tehnologia a evoluat in ritmul schimbarilor din industrie. in prezent, reglarea masinilor-unelte implica utilizarea unor tehnologii avansate, cum ar fi sistemele de control numeric computerizate (CNC), pentru a asigura productia de inalta calitate si precizie a produselor finite.

Model fisa de post: reglor masini-unelte

Fisa de post pentru meseria de reglor masini-unelte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor masini-unelte, cod COR 722307


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

Titlu post: Reglor Masini-Unelte

Descrierea postului:

Reglor Masini-Unelte este responsabil pentru asamblarea, reglarea, intretinerea si repararea masinilor-unelte. Acesta trebuie sa verifice si sa regleze masinile-unelte pentru a asigura functionarea corecta si eficienta. De asemenea, trebuie sa identifice si sa repare defectele si sa faca modificari pentru a imbunatati performanta masinilor-unelte.

Responsabilitati:

Asambleaza, regleaza si intretine masinile-unelte.

Verifica si regleaza masinile-unelte pentru a asigura functionarea corecta si eficienta.

Identifica si repara defectele masinilor-unelte.

Efectueaza modificari pentru a imbunatati performanta masinilor-unelte.

Monitorizeaza si testeaza masinile-unelte pentru a detecta si corecta orice defectiuni.

Urmareste si respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Intretine si organizeaza echipamentele si uneltele de lucru.

Asigura instruirea si supervizarea altor membri ai echipei.

Cerinte:

Diploma de liceu sau echivalent.

Experienta anterioara in domeniul masinilor-unelte.

Cunostinte solide de mecanica si electricitate.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor.

Abilitati de utilizare a uneltelor si echipamentelor de lucru.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722307 - reglor masini-unelte