.

Cod COR reglor-montator


Cod COR reglor-montator

Cod COR: reglor-montator

Cod COR: 722308 - reglor-montator


Meseria de reglor-montator face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de reglor-montator

Reglor-montatorul este o meserie veche, care se remarca prin instalarea si intretinerea reglorlor, care sunt folosite pentru a sustine structuri de constructii. Acestia sunt specializati in instalarea, intretinerea si repararea reglorlor, precum si in asigurarea unei bune functionari a acestora. Meseria de reglor-montator a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand reglorle au fost folosite pentru a sustine structuri de constructii. In prezent, reglor-montatorii sunt specializati in instalarea, intretinerea si repararea reglorlor, precum si in asigurarea unei bune functionari a acestora. Acestia sunt responsabili de instalarea, intretinerea si repararea reglorlor, precum si de asigurarea unei bune functionari a acestora.

Model fisa de post: reglor-montator

Fisa de post pentru meseria de reglor-montator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: reglor-montator, cod COR 722308


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

Postul: Reglor-Montator

Responsabilitati:

- Montarea reglorlor pe pereti si tavane

- Asamblarea si instalarea reglorlor in conformitate cu specificatiile tehnice

- Verificarea si testarea reglorlor pentru a se asigura ca sunt instalate corect

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a asigura o instalare corecta

- Asigurarea ca toate reglorlor sunt instalate in conformitate cu standardele de calitate

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate

- Comunicarea cu echipa de lucru pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp

- Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si eficienta

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul reglorlor

- Cunostinte solide despre instalarea si intretinerea reglorlor

- Abilitati de comunicare excelente

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor adecvate

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722308 - reglor-montator